Marii F. poté jeho mrtvé tělíčko pohodila nedaleko svého bydliště (Radvanice na Trutnovsku) a s policií sehrála divadlo, že šlo o únos. Soud její čin kvalifikoval jako přečin týrání svěřené osoby a pokus zločinu těžké ublížení na zdraví.

Sex, lži a výčitky

Jak k tragédii došlo? Marie F., která prakticky celé slyšení před soudem proplakala, vypověděla, že se dlouhodobě potýkala s finanční krizí.

„Už jsem nevěděla, jak dál. Proto jsem si podala inzerát, že hledám partnera na život,"  uvedla Marie F. Na její poptávku se poté ozval její budoucí manžel Petr F.

„Párkrát jsme se setkali a nakonec jsme se vzali. Už v tu dobu na mě naléhal, že kvůli naší finanční situaci budu muset provozovat prostituci. Moc se mi to nezamlouvalo, ale manžela jsem se bála," uvedla. Později prý zjistila, že je těhotná.

Na to konto prý Petr F. svoji ženu měl nabízet na internetu k sexuálním službám jako „těhulku".  Svoji „profesi" pak prý ještě několik měsíců byla nucena provozovat.

V den s magickým datem 11. 11. 2011 se ženě narodil syn Daniel. Ani neobvyklá konstelace však nepřiměla jeho sudičky, aby mu do vínku daly šťastný a dlouhý život. I když ze začátku se zdálo, že přece jenom bude mít štěstí a svůj život bude prožívat mimo existenční problémy.

„Věděla jsem, že to s námi nebude mít jednoduché, proto jsem ještě před nástupem do porodnice podepsala papíry, kde jsem syna dávala k adopci," vypověděla  Marie F. s tím, že si  však po čtrnácti dnech  celou věc rozmyslela.

„Dodnes tohoto rozhodnutí lituji. Na dítěti jsem si pak vybíjela všechnu zlost, kterou jsem cítila k manželovi. Hodně jsem Danielka mlátila. I když vím, že si to nezasloužil. Danielka jsem milovala, ale cítila jsem se ponížená," vypověděla vzlykavě žena.

Osudný večer 8. března letošního roku žena své mlácení chlapečka podle obžaloby přehnala do té míry, že dítě začalo v postýlce chrčet, ačkoliv mu nezpůsobila těžkou újmu na zdraví.

V noci ovšem kojenec zemřel, podle soudních znalců na  tzv. syndrom náhlého úmrtí novorozence.

Když to žena druhý den v půl šesté ráno zjistila, tělíčko zabalila do povlaku na polštář a do igelitové tašky, oboje utáhla na uzel a po osmé ráno ukryla „balík" v lese poblíž vleku radvanické sjezdovky.

„V noci jsem ho ještě kontrolovala, krásně spinkal. Ráno však byl mrtvý. Bála jsem se, že jsem ho zabila tím bitím. Zpanikařila jsem a dítě odnesla do lesa," uvedla žena s tím, že po několika minutách si uvědomila, co udělala, a pro dítě se do lesa vrátila. „Neměla jsem však tu sílu ho odnést zpět. Vymýšlela jsem proto nějaké další řešení situace," uvedla žena.

O půl druhé odpoledne ohlásila únos dítěte, aby tím zametla stopy. Policii tvrdila, že jejího syna unesl z kočárku před jejím domem neznámý muž.

Policisté událost nejprve skutečně vyšetřovali jako únos, při pátrací akci Horská služba nalezla tělíčko po třech hodinách. „Verzi matky o únosu dítěte jsme brali velmi vážně. S ohledem na blízkost hranice hrozil dokonce i únos dítěte do zahraničí. Zároveň jsme začali prověřovat i jiné verze, z nichž jedna se bohužel potvrdila," řekla tehdy krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Marie F. u Krajského soudu v Hradci Králové.