To by se ostatně líbilo komukoli, nicméně to bohužel tak jednoduché není. Bez úpravy jídelníčku a pohybu to zkrátka nejde. Jenže některé diety slibují zázračné výsledky a často jejich sliby potvrzují například i oblíbené celebrity, zahraniční i domácí.

Kuřecí salát se zálivkou
JÍDELNÍČEK: K obědu vás zasytí rychlé rizoto

Je proto lákavé takovým dietám podlehnout a vyzkoušet je. Jenže zdaleka ne všechny jsou bezpečné. Kromě toho, že u nich hrozí často velký jo-jo efekt, tedy situace, kdy sice zhubnete, ale při návratu k běžné stravě naberete ještě víc, než jste vážili před začátkem hubnutí, jsou některé také životu nebezpečné.

Je těžko pochopitelné, že někoho něco takového vůbec napadne, ale bohužel je tomu tak. Některé ženy, které touží po štíhlých křivkách, jsou ochotné do svého těla přijmout parazity. Pomyslný trůn nejnechutnějších diet tedy obsadila takzvaná tasemnicová dieta.

Spočívá v konzumaci zárodku, neboli boubule, parazita tasemnice, která se pak ve střevech vyvine a požírá nestrávené jídlo. Díky tomu prý budete štíhlí jako proutek. Kromě hubnutí se ovšem dostavují velmi nepříjemné stavy: bolesti břicha a průjmy. A to není všechno: tasemnice ve střevech spořádá veškeré tělu prospěšné látky, člověk proto trpí nedostatkem důležitých živin. Tasemnice může dosahovat délky až několik metrů. 

Pokles váhy vám určitě udělá radost. Ale ještě významnější jsou zdravotní benefity.
RADA: Potřebujete zhubnout? Zjistěte svůj stav sami doma

Lidé, kteří volí tuto nechutnou hubnoucí kúru, se pak spoléhají na pilulku, která parazita v jejich těle zabije. Jenže si neuvědomují, že samotné vyloučení tasemnice z těla je nepříjemný a poměrně složitý proces.