Dravec je ochočený, má rolničku a řemínky. „Pokud jej zahlédnete, zavolejte na telefonní číslo 608 100 442,“ poprosili chovatelé.

Luňák hnědý je přibližně stejně velký jako káně. Rozpětí křídel dosahuje až 160 cm a váží do jednoho kilogramu. V terénu vyhledává nejvýše položená stanoviště, jelikož z nichž má dobrý výhled. Obyčejně jsou to vrcholky stromů nebo i sloupy vysokého napětí.