Většina respondentů zákaz bití dětí odmítá.

„Plošný zákaz fyzických trestů je blbost. Každé dítě vyžaduje individuální přístup. Když jsem byl dítě já, hrála důležitou roli v mojí výchově vařečka, a nemám pocit, že by mi to nějak ublížilo," řekl například Miloš Strnad. Tlumočil tak nejčastější stanovisko v diskuzích pod anketou.

„Hloupost eurohujerů nezná mezí. V přírodě miliony let mláďata běžné od rodičů dostávala štulce. Proč to měnit u nás lidi? Jedná facka v pravou dobu je nad milion slov," přidal se Petr Kopal.

Tento názor sdílejí nejen otcové, ale i samotné matky od dětí. „Neumím si představit, ze bych Barče občas neplácla přes ruku nebo na zadek. Nemyslím si, ze by tím byla nějak týraná… Naopak se jí rychleji dostávají pod kůži věci, které nesmí a kvůli kterým to dělám," popisuje Klára Dosoudilová.

Podle většiny diskutérů pochopitelně záleží na míře trestu. „Příležitostné 'na prdel' nebo facka mají myslím na výchovu kladný dopad," napsal do diskuze Jiří Beran.

Rodičů, kteří jsou pro plošný zákaz trestů, bylo mezi diskutujícími minimálně. Početnější však je skupina rodičů, kteří fyzické tresty odmítají, ale nelíbí se jim zákazy seshora.

„Je smutné, když lidé považují bití dětí za samozřejmé anebo dokonce prospěšné, a že řešit to zákonem je nesmysl. Je to, jako by někdo řekl: Nesmíte děti trestat a my vám to zakazujeme pod hrozbou trestu," míní například učitelka Zdena Málková. „Když facky, tak i dospělým," přidal se pisatel Jan Doubek.