„Letošní výprava 250 sportovců Královéhradeckého kraje pod vedením 50 členného trenérského týmu bude náš kraj v moravské metropoli reprezentovat ve 20 sportech, jako je atletika, badminton, baseball, cyklistika nebo triatlon. Výpravu přivedla k olympijskému ohni úspěšná biatlonistka Lucie Charvátová," řekla náměstkyně hejtmana pro oblast školství a sportu Martina Berdychová, která se zúčastnila slavnostního ceremoniálu a fandila dětem během sportovního víkendu. Letošní Olympiádu dětí a mládeže hostí jihomoravská metropole od 24. do 29. června. Do Brna přijelo přes tři a půl tisíce mladých sportovců, kteří budou soutěžit ve 22 sportech a téměř 90 disciplínách. Akce navozuje atmosféru podobnou „velkým" olympijským hrám: sportovci jsou ubytovaní v olympijské vesnici a nejsou ochuzeni o medailové ceremoniály.

Vlajkonoškou Královéhradeckého kraje pro letošní slavnostní ceremoniál se stala biatlonistka Lucie Charvátová, která se sama dětské olympiády zúčastnila dvakrát a k biatlonu se dostala právě díky dětské olympiádě. „Já osobně mám ráda atletiku a cyklistiku, takže toto budou mé oblíbené sporty na olympiádě. Cyklistice se věnuji v rámci své letní přípravy, takže k ní mám velice blízko," řekla Lucie Charvátová.

Lucie Charvátová
„Závod nezabalím ani po nepovedené střelbě“

Letošní novinkou je spolupráce s Českou televizí, která za čtyři dny nabídne v živém vysílání na obrazovkách i webu iVysílání více než dvacet hodin přenosů.