Fakt, že vjezd do trutnovského okresu zůstal od půlnoci bez avizovaných policejních kontrol, zaskočil i členy humanitární jednotky Českého červeného kříže Semily. Ti chtěli policisty příjemně překvapit za třeskutého mrazu, kdy teplota klesala k mínus šestnácti stupňům, a přivezli jim občerstvení. Narazili však na prázdné stanoviště, které je umístěné uprostřed silnice ve Vrchlabí u fotbalového a běžkařského areálu Vejsplachy.

Místo toho je zaměstnal šílený řidič v podnapilém stavu, který si popletl prázdnou silnici se závodní dráhou. Rodeo za volantem vyšperkoval driftováním na parkovišti u fotbalového stadionu, aby zběsilou jízdu zakončil bouračkou na kruhovém objezdu. Vylétl ze zatáčky, narazil do zábradlí a zbořil sloup veřejného osvětlení s ukazatelem směrů.

Úderem půlnoci začali policisté na Trutnovsku kontrolovat vládní opatření.
VIDEO: Trutnovská půlnoc: Policisté pustili tátu za rodinou i ženu s inzulinem

"Přivezli jsme policistům, kteří tady budou hlídat uzavřenou oblast, potraviny a nápoje. Mají tam kávu, čaj, pití, pomeranče, mandarinky, sušenky," ukazoval obsah plných tašek Petr Šmíd, zástupce velitele humanitární jednotky Českého červeného kříže Semily.

Ve vrchlabském areálu Vejsplachy můžou lidé využívat 4 kilometry osvětlených běžeckých tratí s umělým sněhem.
Ostnatý drát na hranicích okresu natahovat nebudeme, říká starosta Vrchlabí

Nakoupit a dovézt zásoby na hranici uzavřeného okresu Trutnov byla jejich vlastní iniciativa. "Nakoupili jsme, co jsme si mysleli, že by bylo vhodné. Připravovali jsme to během odpoledne. Nikdo nás o to nepožádal, jsme humanitární jednotka. Vždycky, když se děje něco většího, tak jedeme pomoct. A tohle je opravdu výjimečná situace," vysvětloval Šmíd, jak se objevila dvoučlenná posádka Českého červeného kříže o půlnoci ve Vrchlabí.

Městský úřad ve Vrchlabí.
Z domova do práce přes policejní kontroly. Tajemníka čeká nová zkušenost

Policisté hlídají vstup na Trutnovsko na 36 stanovištích a namátkově, a to i uvnitř okresu, budou kontrolovat naplňování vládního opatření. Tři stanoviště se nacházejí na přeshraničních propojeních v Královci, Malé Úpě a v těsné blízkosti Žacléře.