Zastupitelé tehdy utnuli snahu bývalého „votroka“ Ivo Ulicha převzít minoritní část klubu, která by se v dlouhodobém horizontu změnila na majoritu. Nelíbili se jim totiž podmínky, které chtěl Ivo Ulich zakomponovat do smlouvy.

„Po prostudování připravované smlouvy, kam možný investor zakomponoval body, ze kterých nechtěl slevit, jsme usoudili, že takto nastavená smlouva by nebyla pro město výhodná,“ uvedl tehdy náměstek hradeckého primátora a hlavní vyjednavač za město Jindřich Vedlich.

Sám se ještě pokoušel situaci zvrátit nabídkou, že bude jednat s druhým uchazečem v pořadí, společností Koncedo. Ta sice tehdy padla, ale samotné Koncedo se minulý týden obrátilo na magistrát s nabídkou dalšího jednání a enormním zájmem do hradeckého fotbalu vstoupit. Pozadu nezůstal ani Ivo Ulich.

Obnovené „námluvy“ potvrdil i náměstek primátora Jindřich Vedlich. „Budeme dál jednat s panem Ulichem a partnery. Do konce července se sejdeme a sedneme si nad spornými body,“ uvedl náměstek, kterému minulý týden do mailové schránky přistála i nabídka druhého v pořadí – firmy Koncedo.

Druhý nebo první?

„Koncedo nás skutečně vyzvalo k dalšímu setkání. A jednání s panem Ulichem neznamená, že se se zástupci Konceda nesejdu. I s nimi si naplánuji schůzku,“ dodal Jindřich Vedlich. Podle něj je stále snahou města najít hradeckému fotbalu dlouhodobého a stabilního partnera.

A právě firma Koncedo stále věří, že by tím partnerem mohla být právě ona. „Podle mého mínění je pro město stále prioritou pan Ulich. Ale rozhodně neskládáme zbraně a chceme se pokusit zvrátit situaci na naši stranu,“ řekl jednatel Konceda Jiří Štěpánek.

S jakou taktikou na jednání vyrazí, či jestli ještě navýší svůj možný vklad do hradeckého fotbalu, nechtěl Jiří Štěpánek specifikovat. „Co se týče financí, tak nemohu potvrdit, ani vyloučit, že případné jmění navýšíme,“ uvedl zástupce druhého zájemce. Původně třetí možný investor, italský finančník Alessando Barilli se již do pokračování „války“ o klub nepřihlásil.

Nic neuspěchat

Pokud obnovená jednání ani tentokrát nepřinesou konečný výsledek, chce město postupovat podle zastupitelstvem přijatého plánu, tedy nikam nespěchat a hledat nového investora až po přestavbě fotbalového stadionu.

„Pokud by se však během této doby přihlásil ještě další zájemce, budeme jednat,“ uvedl Jindřich Vedlich s dodatkem, že pokud půjde vše bez komplikací, dělníci by se na stavbu nového hradeckého fotbalové svatostánku mohli vrhnout již příští rok.

Sporné body původní smlouvy:
- klub bude výlučným nájemcem stadionu, a to i po vybudování stadionu nového, do smlouvy o výkonu akcionářských práv bude zapracován způsob výpočtu nájemného za nový stadion

- město se zaváže financovat klub až do sezóny 2021/2022 ve stejném rozsahu jako v sezóně 2017/2018, a to buď prostřednictvím dotace nebo daru.

- město se zaváže zahájit demolici fotbalového stadionu do 31. 12. 2017, získat pravomocné stavební povolení na výstavbu nového stadionu do 31. 3. 2018 a zahájit výstavbu I. etapy