Zhruba tříkilometrový chodník bude dokončený na jaře příštího roku. „Od hasičské zbrojnice v Huntířově povede okolo školy až do centra v Kocléřově, kde sídlí obecní úřad, lékař nebo prodejna,“ pochvaluje si starosta Vítězné Petr Hrubý.

Obec projekt připravovala pět let. Dlouhý čas ji zabralo třeba vyjednávání s majiteli pozemků, s nimiž se musela dohodnout na odkupech jejich částí. „Chodník bude částečně vést po levé i pravé straně vozovky. Někde stavba nešla vyřešit jinak, jinde jsme se bohužel nedohodli s občany, kteří nedovolili stavbu na svém pozemku,“ lituje Petr Hrubý.

Chodník ze zámkové dlažby spojí nejvíce obydlené části Vítězné Kocléřov a Huntířov, jeho součástí bude i jeden nasvětlený přechod pro chodce na cestě od školy k jídelně. Radnice za stavbu zaplatí 12 milionů korun. Pětaosmdesát procent z této sumy ale pokryje dotace, kterou obdržela.

„Když jsem objížděla okolní vesnice a viděla, že už chodník většinou mají, bylo mi to líto. Docela jsem jim záviděla. Jsem ráda, že teď děti, kteří jezdí do školy autobusem, budou moci do školy bezpečně přijít. Rodičům ubudou starosti,“ pochvaluje si ředitelka místní základní školy Marie Kropáčková.