Hradecko: Do Hradce opět zavítají divadelníci

Hradec Králové - Od pátku 23. až do 30. června ožije Hradec Králové opět divadlem, odehraje se zde totiž třiadvacátý ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů. Každoroční svátek divadla přiláká do východočeské metropole desítky skvělých divadelních představení, desetitisíce diváků, hvězdy českého filmu i začínající divadelníky, divadlo činoherní, loutkové, alternativní, pohybové, experimentální i pouliční a nejrůznější doprovodné a hudební projekty.

Jičínsko: Reggae zdarma U svatého Josefa

Hořice - Cultural Reggae Vibez se uskuteční od 22. do 24. června v lomu U sv. Josefa. Sobotní odpoledne si na 16. ročníku hořického festivalu může tentokrát užít každý. Díky úspěšné kampani a podpoře sponzorů se brány festivalu otevřou v sobotu 26. 6. do 18 hodin zdarma. Návštěvníky čeká nášup hudby, umělecké workshopy a stánky.

Náchodsko: Cyklobusy musí měnit trasu

Náchod - Cyklobusy Kladského pomezí jezdící na trase Hradec Králové - Náchod - Adršpach - Trutnov - Pomezní Boudy budou kvůli rekonstrukci silnice využívat objízdnou trasu. Červená trasa cyklobusu bude do 30. srpna jezdit od dolu Bohumír po objízdné trase přes Úpici a Malé Svatoňovice. Vynechány jsou tak zastávky v Rad-vanicích a Chvalči.

Rychnovsko: Poláčkovo léto patří divadlu

Rychnov nad Kněžnou - V Rychnově vrcholí přípravy na 24. ročník festivalu Poláčkovo léto, který se koná od 24. června do 4. července. Tři veteráni, Osudy dobrého vojáka Švejka nebo Bílá nemoc, to jsou jen některá z představení, která letošní ročník nabídne. Hrát se bude v zámecké jízdárně, v Pelclově divadle, v Kolowratském zámku, v Pod-orlickém pivovaru a v amfiteátru letoviska Studánka.

Trutnovsko: V Kuksu vyschl vodní pramen

Trutnov - Ze dne na den přišel Kuks o jeden ze svých vodních zdrojů. Může za to pravděpodobně špatně provedený vrt pro tepelné čerpadlo u jednoho z místních domů. Po slavných kaskádách na Šporkově schodišti tak voda přestala téct. V Kuksu věří, že se vodní zdroj po nešťastné události ještě podaří obnovit.