Ta má na starosti péči o městské nemovitosti: zajišťuje správu, provoz, údržbu a modernizaci bytového a nebytového fondu města Jičína. Nakonec dva navržení kandidáti hlasováním neprošli a zastupiteli byl ve funkci potvrzen František Svoboda (KSČM). Opozice prosazovala ponechat v představenstvu zastupitele Miloše Starého (Jičínský demokratický klub), koalice navrhovala doktorku Alenu Jirovcovou.

Město se připojilo ke Dni bez aut

Nové Město nad Metují - Město se od roku 2006 připojuje k celoevropské kampani Evropský týden mobility – Evropský den bez aut, která motivuje veřejnost k využívání dopravních prostředků s menším dopadem na životní prostředí. Akce se konala ve čtvrtek 21. září a jako každoročně se jí účastnily všechny novoměstské mateřské a základní školy. Děti malovaly na chodníky v okolí škol, vyzkoušely si jízdy zručnosti, poznávaly dopravní značky, seznámily se s povinnou výbavou kola nebo se vyzkoušely roli policisty při řízení dopravy.

V Rudníku vysadí strom republiky

Rudník - U příležitosti Svatováclavských slavností vysadí v sobotu v Rudníku strom republiky k 99. výročí založení Československa. K jeho kořenům uloží časovou schránku se vzkazem pro budoucí generace. Slavnosti zahájí ve 14.30 hodin před obecním úřadem starosta Rudníku Aleš Maloch se šlechtičnou, Kateřinou z Valdštejna.