Omezení se týká úseku od ulice Lhotecká po křižovatku II/301 s I/14, přičemž jde zhruba o 600 metrů komunikace. Řidiči musí využívat stanovené objízdné trasy. Od středy 30. září do soboty 2. září bude Petříkovická ulice uzavřena úplně v celém svém úseku. Důvodem uzavírky jsou pokládky asfaltových směsí a následného vyzrání.

Nový školní rok v novém

Nová Paka - Nová škola se otevře 4. září v Nové Pace. Objekt v Heřmanické ulici ponese název Centrum Brána a své zázemí tu najde základní a mateřská škola, Občanské sdružení Fontána a Sbor Jednoty bratrské. V objektu se nacházela keramická dílna, kterou připomíná hliněný džbán.

Vysadí přátelskou alej stromů

Vrchlabí - Nadace Partnerství oznámila, že již brzy vysadí stromy na třinácti místech republiky. Je mezi nimi i Vrchlabí. Členové spolku a Dvoře plánují výsadbu aleje ovocných dřevin na Hartě. V současnosti tudy vede jen zarostlá cesta, kterou chystaná alej oživí. Při setkání Vrchlabáků chtějí cestu vykosit a vyčistit od náletových dřevin a pak zde vysadit jabloně, hrušně, třešně a slivoně vhodné do drsnějších klimatických podmínek. Vznikne tak nové místo k procházkám i setkávání veřejnosti v přírodě.