Situace se mírně zlepšila a nedochází již k výrazným zpožděním. Maximální je okolo 15 minut. Nyní se všichni připravují na zahájení třetí etapy rekonstrukce kruhového objezdu (od 11. září), kdy se čekají největší komplikace. Dopravci mají kraji předložit návrhy na náhradní vedení vybraných spojů. Podle cestujících jsou však odpolední zpoždění z Jičína do Nové Paky i hodinová.

Kácení smrků kvůli kůrovci

Hořice - Ve čtvrtek v Hořicích pokračuje kácení ve Smetanových sadech. Jedná se o čtrnáct smrků v oblasti vchodu vedle Základní školy Na Daliborce. „Že jsou smrky napadeny kůrovcem, jsme zjistili minulý týden,“ říká Aleš Kodydek z odboru životního prostředí. Hrozí velké nebezpečí, že by se kůrovec mohl rozšířit i na další stromy v parku. Proto se město rozhodlo k okamžitému vykácení zmíněných stromů. Odtěžené stromy budou nahrazeny novou výsadbou, o jejíž skladbě ještě není rozhodnuto.

Petříkovická ulice zůstane zavřená

Trutnov - Petříkovická ulice v Poříčí, která se během léta musela podrobit rekonstrukci, zůstává od včerejška do soboty pro dopravu uzavřená. Důvodem jsou pokládky asfaltových směsí a jejich následné vyzrání. Až do 6. září je uzavřen úsek Petříkovické komunikace od ulice Lhotecká po křižovatku II/301 s I/14 v délce 600 metrů. Veškerá doprava je vedena po objízdných trasách. Ve čtvrtek je také od 8.30 do 13 hodin kompletně uzavřena křižovatka na Petříkovické směrem do Lhoty z důvodů zmíněné pokládky asfaltu.