Galapředstavení mažoretek

Kostelec nad Orlicí - Když se řekne mažoretky Marlen, určitě není mnoho lidí, kteří by toto spojení v současné době v Kostelci nad Orlicí neznali. Letos si tyto slečny a ženy připomenou jedenadvacáté výročí svého vzniku. A tak jako každý rok kostelecké mažoretky předvedou všechny své letošní soutěžní choreografie.
Diváci se mohou těšit na velké skupiny i sóloformace a to jak s pompony, tak i s hůlkou, z nichž některé jsou součástí české reprezentace na mistrovství Evropy. Zároveň budou k dispozici přihlášky pro nové mažoretky. Akce se uskuteční v sokolovně v Kostelci nad Orlicí v úterý 12. června od 18 hodin.

Oslavy vypuknou v Železnici

Železnice - Město v sobotu 16. června celodenním programem oslaví 700 let od první písemné zmínky o pánech Železnických a sté výročí založení republiky. Při této příležitosti se koná také čtvrtý sjezd rodáků. V 10 hodin se v Nádražní ulici seřadí slavnostní průvod, který se vydá ke kostelu. Oslavy vypuknou v 11 hodin. Zahraje Táboranka, s tanečním vystoupením se představí The Wings a děti z místní školy. Country zazní v podání Jičínských Kanců, nebude chybět módní přehlídka, doprovodný program ani koncert OLD Stars Dixieland Liberec. V 18 hodin si zazpíváte s Poutníky a poté zatančíte na EGO Retro Music.

Maraton cyklistů projede horami

Trutnov - Pátý ročník Krakonošova cyklomaratonu znovu přiláká na sobotní start do Trutnova stovky vyznavačů silniční cyklistiky. Přihlášeno jich je už přes pět set. Vyrazí na tratě 145 nebo 98 kilometrů, které je provedou horským prostředím i polským pohraničím. Vyšlápnou si třeba pověstnými stoupáními na Pomezní Boudy a Pražskou boudu. Největší novinkou Krakonošova cyklomaratonu je změna termínu, který se z tradičního prázdninového období přesunul na sobotu 16. června. Důvodem této změny je velký nárůst dopravy na trase závodu v období letních prázdnin a také stoupající počet závodníků.

Opraví silnici v Dolní Radechové

Dolní Radechová - V pondělí 11. června se začne opravovat silnice I/14, která vede přes Dolní Radechovou. Při rekonstrukci průtahu Náchoda sloužila jako objízdná trasa a její stav se znatelně zhoršil. Opravy potrvají až do konce listopadu. Nejprve začnou za omezeného provozu přípravné práce a frézování vozovky v úseku od ulice Zámecká po ulici U Legionáře. Od 18. června do 7. září budou práce pokračovat opravou zdí a rekonstrukcí komunikace. V úsecích od začátku Dolní Radechové po ulici Zámeckou a od ulice U Legionáře po Červeňák budou práce prováděny od 10. září do 5. října. Na posledním úseku od Červeňáku po kravín se bude pracovat od 8. října do 30. listopadu.

"Brněnský" kruhový objezd v Hradci Králové.
Začínají práce na křižovatce Brněnská