Současně se od pondělí vrací původní jízdní řády autobusů. Stále je však plánovaná krátkodobá, zato úplná uzavírka tohoto kruhového objezdu. Směr od Hradce Králové by měl být naprosto neprůjezdný ze soboty 16. září od 10 hodin do neděle 17. září 12 hodin. Tento plán se ještě může změnit.

V Náchodě přivítali dobrovolníky

Náchod - Opět po roce přivítali v Náchodě nové dobrovolníky Evropské dobrovolné služby. Na roční pobyt přijeli mladí lidé z Německa, Rakouska, Španělska, Francie, Litvy, Belgie a Ukrajiny. Pobyty těchto lidí organizuje Středisko volného času Déčko Náchod už od roku 2006. Dětem a mládeži v Královéhradeckém kraji se díky komunikaci s dobrovolníky zkvalitní a zpestří výuka cizích jazyků, ale také se učí toleranci a respektu k jiným kulturám. Dobrovolníci si odnesou pedagogické znalosti, naučí se základům češtiny a zlepší si komunikaci v angličtině.

Knihovny nabízí vyřazené tituly

Rtyně v Podkrkonoší - Po prázdninových inventurách a revizích fondů nabízí mnohé z knihoven vyřazené knihy ze svého fondu. Takový výběr nabízeli i včera například ve Rtyni v Podkrkonoší. „Vyřazovali jsme zastaralé a nepůjčované tituly, hlavně romány pro ženy, detektivky, dětskou literaturu nebo dobrodružné romány. Chtěli bychom dát knihám druhou šanci, a tak je nabízíme k prodeji za pět korun. Nabídka je opravdu pestrá, přijďte si vybrat,“ vyzvala čtenáře Městská knihovna Rtyně v Podkrkonoší.