Děti si mohly pod odborným dozorem zahradníka samy vyzkoušet, jaké to je vyhloubit jámu a vsadit do ní ovocný stromek či keř.

Knihovna vyhlásila celostátní soutěž

Náchod - Městská knihovna v Náchodě vyhlásila 7. ročník celostátní literární a výtvarné soutěže pro děti a mládež do 16 let Kde končí svět? letos pod názvem Já jsem tvůj člověk - prolínání světa lidí a zvířat. Obrázek nebo libovolný literární útvar je možné odevzdat nejpozději do 13. ledna.

Havlovičtí mají novou saunu

Havlovice - Slavnostní prohlídkou v pondělí otevřeli v Havlovicích na Úpicku provoz nově zrekonstruované smíšené sauny v kulturním domě. Zahájili tím tu novou sezonu, otevřeno je tady zatím vždy ve středu od 15 do 20.30 hodin. Obec uvažuje, že provoz relaxačního centra rozšíří.

Chataři, cyklisté i horolezci se dočkají nové asfaltové cesty

Nové Město nad Metují - Ve středu se má začít opravovat ulice K Sirkárně v Novém Městě nad Metují, kde byla dosud jen zpevněná komunikace bez asfaltového povrchu. Jedná se o 136 metrů dlouhý úsek v kopci a jeho oprava vyjde na bezmála 600 tisíc korun. „Příjezd pro obyvatele, horolezce a zahrádkáře bude zachován po celou dobu stavby s výjimkou asfaltování v polovině listopadu, kdy bude nutná dvoudenní uzavírka cesty,“ vzkazuje vedení města s tím, že o přesném termínu bude informovat.

Svátek chleba uctili jeho výrobou

Nová Paka - Děti z novopackého Biosu uctily úterní svátek chleba jeho výrobou. Ve Žďáru u Duczynnských si zkusily celý výrobní proces i s ochutnávkou. Chleba byl vždy symbolem šťastného života, zajištění existence rodiny, bezpečného vstupu do období, kdy příroda spí a jejích darů je poskrovnu.