Až do 5. listopadu budou muset cestující využívat objízdnou trasu přes Otovice, které s Božanovem spojuje nově vylepšená polní cesta. Po dobu uzavírky platí pro autobusovou dopravu upravený jízdní řád linky Broumov - Otovice/Božanov. Kvůli charakteru objízdné trasy budou nasazeny na spoje do Božanova pouze malá vozidla, což mimo jiné vede k dočasnému přestupu v Broumově. Důvodem uzavírky je realizace projektu na zlepšení dopravní dostupnosti Broumovska a Kladsko-valbřišského regionu.

Hostinné má světovou komoru

Hostinné - Devítitunovou hyperbarickou komoru, špičkový zdravotnický přístroj světové úrovně, mají v Rehabilitačním ústavu v Hostinném. O víkendu ji tam dovezl od německého výrobce z Karlsbadu kamion, v pondělí ji přesouvaly do útrob zdravotnického zařízení postupně dva jeřáby. Aby se vešla dovnitř, musela být vybourána část stěny. Hyperbarická komora slouží k prokysličení orgánů a tkání, které trpí nedostatkem kyslíku, a jejich regeneraci. Využívají ji také potápěči nebo letci a bývá dokonce součástí raketoplánů. V Hostinném nahradí dosluhující menší přístroj, který nestačil ani kapacitně. Po zapojení a listopadové kolaudaci začne sloužit pacientům.

Společně vysadili převislou břízu

Česká Skalice - Slavnosti stromů ve Vile Čerych v České Skalici se letos vydařily. Ornitolog Pavel Světlík odchytával na zahradě opeřence, o kterých se návštěvníci dověděli mnoho zajímavých informací. Společnými silami se vysadila převislá bříza a nechybělo ani povídání na Cestě stromů v zahradě vily.

Vydařená oslava světa stromů

Jičín - Plná parkoviště a auta stojící na silnici dávaly tušit, že se v Libosadu opět něco děje. Šlo o fantaskní oslavu světa stromů, která se odkazuje k Mezinárodnímu dni stromů, celosvětově určenému v kalendáři na 20. října. Stromodílny, stromování, představení pohádky Dře-vomír, taneční obrazy ze světa tajemných stromových bytostí a hudební vystoupení HLASkontraBas byly hlavní osnovou vydařené sobotní podvečerní slavnosti.

Brodským se rozléhal psí štěkot

Červený Kostelec - U rybníka Brodský se o víkendu rozléhal psí štěkot. Musher club Metuje Červený Kostelec tam pořádal už 22. ročník závodů psích spřežení. Zúčastnilo se ho rekordních 120 musherů, kteří závodili v několika kategoriích a zdolávali okruh dlouhý 5,7 km vedený převážně po lesních a polních cestách.