Další úklidové akce v regionu jsou naplánované v dalších termínech: v pátek 20. dubna v Lánově a Pilníkově, v sobotu 21. dubna v Trutnově, Mladých Bukách a Svobodě nad Úpou Čištění řeky Úpy, v neděli 22. dubna Ukliďme si Malou Úpu a v sobotu 5. května tradiční událost Správy Krkonošského národního parku Čisté Krkonoše.

„Když se podíváte v ulicích měst nebo obcí, když zavítáte do přírody a dokonce i do našich národních parků, řekněte si - jen víc takových projektů, které nás probouzí z netečnosti k tomu nejcennějšímu, co máme, k našemu životnímu prostředí,“ uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Díky "Ukliďme svět, ukliďme Česko" společně bojujeme proti černým skládkám, proti literingu, proti zcestnému nakládání s odpadem. Právě proto Ministerstvo životního prostředí přichází i s iniciativou zaměřenou na snižování spotřeby plastů. Doufám, že se nám společně s restauracemi a občerstveními v nákupních centrech, kavárnami nebo fast foody a jejich zákazníky podaří postupně redukovat haldy plastů, které dnes a denně používáme a v mžiku vyhazujeme," řekl ministr Brabec.

Patronkou letošní akce Ukliďme svět, ukliďme Česko byla biatlonistka Gabriela Koukalová, která zároveň oznámila, že ani v příští sezoně nebude závodit.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky z Havlovic, Úpice a Libňatova likvidovali po 15. hodině požár suchého travního porostu na ploše asi 50x70 metrů.
Hasiče zaměstnalo v sobotu devět požárů