Sedmý Rockfest se žene do Hořic

Hořice - The Legends Rockfest vypukne v areálu pod Masarykovou věží samostatnosti v pátek 20. července. V 16 hodin zahájí festival vystoupení kapely F. A. King. Organizátoři vsadili na nejvýraznější jména české tvrdé muziky jako Arakain a Visací zámek, energickou show předvedou Limetal či Dymytry. I letos přijedou někteří pravidelní účinkující – Doga, Harlej, Alkehol, Komunál, Traktor, nově se představí Trautenberk. Sobotní program odstartuje v 11 hodin a návštěvníci se mohou těšit na energickou hvězdnou show až do hluboké noci. Přijďte si užít sedmý ročník rockového festivalu, který je pověstný svou přátelskou a osobitou atmosférou.

Divadelní festival pod širým nebem

Broumov - V úterý začíná oblíbené Malé letní divadlení. Během šesti festivalových dní mohou diváci na nádvoří benediktinského kláštera zhlédnout zajímavá představení amatérských i profesionálních divadel a souborů. Program je žánrově velmi pestrý. Zahrnuje komedie, dramata, pohádky pro děti i různé netradiční produkce. Například v úterý se můžete těšit na představení Na správné adrese aneb Holky z inzerátu v podání pražského Branického divadla. V hlavních rolích se představí Uršula Kluková, Karolína Hlaváčková i Patricie Solaříková. Ve středu se odehraje netradičně zpracované Povídání o pejskovi a kočičce, komedie Jméno či představení Tik ťak.

Ve Velké Úpě otevřou Pecku

Pec pod Sněžkou - Originální Herní krajina Pecka ve Velké Úpě u horní stanice lanové dráhy na Portáškách pustí první návštěvníky do nevšedního světa plného dřevěných modelů krkonošských zvířat v nadživotních velikostech, lanových stezek a prolézaček, v sobotu. Je hlavní novinkou léta ve východních Krkonoších a unikátem, který v Česku nemá obdoby. Vstup do ní je zdarma. Otevře ji celodenní program od 10.00. Děti čekají dílničky, poznávání zvířat a vědomostní hry ve spolupráci se Správou KRNAP. K slavnostnímu otevření s přestřižením pásky dojde ve 13.00. Odpoledne zpestří koncert kapely Happyjak2grepy.

Herní krajinu Pecka ve Velké Úpě v nadmořské výšce 1062 metrů otevře slavnostní program v sobotu 21. července.
To bude Pecka! Tobogán parožím jelena sveze první návštěvníky