Po téměř osmi měsících uzavírek stavbaři dodělávají poslední práce, ve čtvrtek 16. listopadu v 9 hodin ráno se chystá slavnostní otevření silnice. Řidiči doufají, že doprava přestane v takové míře kolabovat. Obce na objízdné trase se konečně zbaví nadměrné zátěže v podobě kamionové dopravy. Součástí opravené komunikace jsou i nové chodníky a veřejné osvětlení. Snad jen nové cyklostezky vzbuzují mezi lidmi obavy. Více informací přineseme v příštích dnech.

Vánoční Hospital zaplní tisíce lidí

Kuks - Hospital Kuks, jednu z nejnavštěvovanějších památek východních Čech, zaplní vánoční trhovci. Barokní areálu v Kuksu čekají poslední masově oblíbené akce, kterými jsou dva víkendy nabité vánočními trhy. Ve Šporkově areálu se jedny z nejčasnějších trhů konají už o víkendu 18. a 19. listopadu, podruhé pak o týden déle. Lidé se mohou těšit až na 130 tuzemských řemeslníků a výrobců, kteří přivezou tradiční i méně obvyklé předměty a suvenýry. Trhy se otevírají vždy v 9 hodin a končí v 16 hodin, akce proběhne přímo v areálu barokních lázní. Trhy jsou mezi návštěvníky tradičně oblíbené, obvykle sem přijede až 20 tisíc lidí.

Běh 17. listopadu zámeckým parkem

Kopidlno - Organizátoři ze zahradnické školy v Kopidlně zvou výkonnostní i kondiční běžce ve středu do Kopidlna na 48. ročník Běhu 17. listopadu, který zavede soutěžící do zámeckého parku. Závod se uskuteční i přesto, že byl park nedávno poničen silným větrem. Ještě před zahájením hlavního programu jsou připraveny závody pro nejmenší děti z MŠ a ZŠ, které poběží na tratích dlouhých 150 - 350 metrů. Jejich začátek je v 10 hodin. V 11.30 startují dětské a mládežnické kategorie. Start hlavního vytrvaleckého závodu mužů a veteránů v délce 9 300 metrů je naplánován v 15 hodin. Trať závodu je vedena po upravených cestách.