"Kapacita je snížena na 1000 osob s tím, že musí být dodržena další legislativní a hygienická nařízení, například prostor 10 metrů čtverečních na osobu, dvoumetrové rozestupy mezi lehátky či ručníky. Kvůli nařízením vlády jsme se také rozhodli neotevřít půjčovnu, neboť po každém zákazníkovi by muselo dojít k dezinfekci jak lehátek, pálek, míčů, stolů či jiného vybavení a tři hodiny by se nesměly používat," vysvětlil Radek Horák, vedoucí sportovišť ze společnosti Mebys Trutnov.

Rekonstrukce letního koupaliště v Trutnově je ve finiši. Lidé by se mohli jít poprvé vykoupat na začátku prázdnin.
Z Itálie dorazily do Trutnova plechy do bazénů, stavba koupaliště jde do finále

Návštěvníci se můžou těšit na zcela nové vodní atrakce: podvodní masážní pololehátko a sedák, masážní trysky, vodní dělo a chrlič, kbelíkový strom, šplhací síť, vodní číši a mnoho dalšího. "Staré dětské hřiště jsme demontovali a nahradili travním kobercem. Nové dětské atrakce jsme přesunuli k brouzdališti, kde návštěvníci najdou zbrusu nový vodní svět či lanovku," upřesnil ředitel společnosti Mebys Trutnov Petr Gaisler.

Rozsáhlá rekonstrukce trutnovského letního koupaliště začala v červenci 2019. Město k ní přistoupilo především kvůli nevyhovujícím kachlovým obkladům plaveckého a rekreačního bazénu.

"Každoročně jsme na opravy kachliček na koupališti vynakládali zhruba 700 tisíc korun. Údržba strojního vybavení, hracích prvků a dalších věcí nás ročně stála další statisíce. Proto jsme se rozhodli pro kompletní rekonstrukci, tedy zabudování nerezových van, které jsou téměř bezúdržbové," řekl starosta Trutnova Ivan Adamec.

V Trutnově je v plném proudu rekonstrukce letního koupaliště. Do dvou měsíců by měla být hotová.
Trutnov podpoří podnikatele, dál staví koupaliště. Ve čtvrtek dezinfikuje úřad

"Díky nerezu budeme schopni rychleji a pružněji reagovat na počasí ve prospěch návštěvníků. V posledních letech přicházelo teplé počasí už v květnu, ale my jsme kvůli probíhajícím opravám kachlí nemohli koupaliště otevřít," dodal Petr Gaisler.

Rekonstrukci za 74,5 milionu korun provedla společnost BAK, která zajistila stavební práce, společně s firmou Berndorf Bäderbau. Ta dodala nerezové vany. Kromě výměny kachliček za nerezové vany v obou bazénech došlo také ke kompletní výměně technologií.

První lidé budou mít příležitost vyzkoušet koupaliště v úterý 30. června. "Děkuji všem Trutnovákům za trpělivost a věřím, že se jim nové koupaliště bude líbit. Je to jedna z největších investic města za poslední roky, ale byla více než potřebná," uvedl místostarosta Trutnova Tomáš Hendrych.

Současná podoba trutnovské pěší zóny v centru města. Její rekonstrukce začne 1. července.
Trutnov se pustí do roční rekonstrukce pěší zóny, přidá tam 24 stromů