Nejlepší sportovec města:
Běžkyně Eva Vrabcová Nývltová (Olfin Car Ski team z. s.), která dosáhla v loňském roce 14. místa na MS v maratonu v Londýně. Při maratonském závodu v New Yorku se umístila na 7. místě.
Jakub Klauda (Spartak Trutnov, z. s.), reprezentant ČR a řádný člen svazu C.M.T.A. ve váhové kategorii 91 kg. Pravidelně se účastní vrcholných mezinárodních i národních soutěží. Je zároveň trenérem III. třídy a rozhodčím III. třídy. Za rok 2017 patří mezi jeho úspěchy 2. místo na MS v Minsku, 3. místo na World Games ve Wroclawi a 1. místo na ME v Paříži.

Nejlepší sportovec města Trutnova do 18 let:
Plavkyně Klára Šimánová, členka juniorské reprezentace, účastnice mezinárodních utkání a závodů. V loňském roce obsadila 19. místo v závodě na 200 m motýlek na MS juniorů, 14. místo na 200 m motýlek na ME juniorů. Klára vybojovala 1. místo a dvakrát 3. místo na MČR dospělých, 7 x 1. místo, 3 x 2. místo na MČR dorostu.

Nejlepší sportovní kolektiv:
Družstvo sportovní gymnastiky Junior III při Spartak Trutnov, z. s. Družstvo ve složení Nikola Ježková, Kateřina Bydžovská, Kamila Krejčová, Eliška Slavková, Eliška Krejčí, Tereza Svobodová, Michaela Bachtíková, Veronika Krejčí závodí již třetím rokem za kategorii Junior III v Teamgymu a v roce 2017 vybojovaly titul mistryň republiky a mistryň Prospekt-cupu.

Nejlepší sportovní kolektiv města Trutnova do 18 let:
Štafeta dvojic v běžeckém lyžování Jaroslav Korbelář a Mike Ophoff (2x3x2 km klasickou technikou) z Olfin Car Ski teamu, z. s. Dvojice získala titul mistrů České republiky.

Nejlepší trenér (cvičitel):
Hana Jarošová (Spartak Trutnov, z. s.), trenérka, cvičitelka a rozhodčí sportovní gymnastiky a TeamGymu. Sama s gymnastikou začínala jako malá a do dnešního dne s ní neskončila. Od 18 let se aktivně věnuje trénování sportovní gymnastiky a poté TeamGymu. Pod jejím vedením ovládl tým Junior III několikrát mistrovství republiky i většinu závodů v republice.

Cena za významný přínos trutnovskému sportu:
Prezident hokejového klubu Draci, z. s., Zdeněk Poul. V roce 2009 převzal hokejový klub a právě díky němu tým setrval ve II. hokejové lize ČR. Významně přispěl také k chodu mládežnického klubu, spolupracuje s atletickým oddílem, fotbalovým klubem a plaveckým oddílem. Jeho práce v oblasti sportu je i v charitativní oblasti, jelikož je zakladatelem Společnosti DUHA, která pomáhá dětem postiženým mozkovou obrnou.

POHLED DO HISTORIE
Nejlepší sportovec města Trutnova
2000 - Josef Bučil (sudí fotbal, hokej), Michaela Uhrová (basketbal)
2001 - Michaela Uhrová a Michala Hartigová (basketbal)
2002 - Radek Pokorný (ricochet)
(v letech 2000 - 2002 bylo hlavní ocenění Sportovní cena města, od 2003 se vyhlašuje Nejlepší sportovec města)
2003 - Luboš Velecký (box)
2004 - Petra Kulichová (basketbal)
2005 - Eva Nývltová (běh na lyžích)
2006 - Eva Nývltová (běh na lyžích)
2007 - Alžběta Řehůřková (plavání)
2008 - Zuzana Hepnarová (karate)
2009 - Jaromír Kratochvíl (silový trojboj)
2010 - Ondřej Pipek (terénní triatlon)
2011 - Darina Mišurová (basketbal)
2012 - Aneta Pechancová (plavání)
2013 - Eva Vrabcová Nývltová (běh na lyžích)
2014 - Eva Vrabcová Nývltová (běh na lyžích)
2015 - Martina Elhenická (plavání)
2016 - Jakub Klauda (thajský box)
2017 - Eva Vrabcová Nývltová (atletika), Jakub Klauda (thajský box)