VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Teplická kuchařka se připravuje na finále soutěže Svačina roku

Královéhradecko, Teplice nad Metují - Nadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

5.12.2017
SDÍLEJ:

Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem Rio Mare a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem.Foto: Archiv

Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut pět porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. V případě Denisy Burgetové to budou konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem, obložené vlažným rajčatovým salátkem. Soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun. Z finále se připravuje živý facebookový přenos.

Finálový recept: Denisy Burgetové, Střední škola hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují, Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny: konzerva tuňáka v olivovém oleji, lžíce lososového krému v tubě, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy a extra panenského olivového oleje, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového roztoku do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou lososovým krémem. Tuňáka necháme okapat a smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Touto směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky servírujeme na talíře a doplníme je vlažným salátkem z rajčat. Část bylinkového oleje použijeme na dozdobení pokrmu.

Autor: Jiří Špreňar

5.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Týniště nad Orlicí z výšky - Ilustrační foto

Zastupitelé v Týništi budou jednat o rozpočtu na příští rok

Vlajka pro Tibet na Pivovarském náměstí v Hradci Králové.

Před krajským úřadem příští rok znovu zavlaje vlajka Tibetu

Opočno se chce rozšiřovat. V plánu jsou nové parcely i bytovky

Opočno - Nové parcely mají vzniknou v Opočně – v nové lokalitě Ořechová II. Ta by měla vzniknout naproti nedávno zastavěnému území Ořechová I v Podzámčí, vedle stávající zahrádkářské kolonie.

Hlasujte O nejkrásnější gól roku!

Královéhradecko - Královéhradecký krajský fotbalový svaz ve spolupráci s Deníkem vyhlásil soutěž O nejkrásnější gól roku 2017. O prvenství se uchází šestice hráčů. 

Trofej vybojovala Břeclav, „fialky“ skončily čtvrté

Havířov, Dobré - Havířov hostil finálový turnaj Českého poháru družstev žen ve stolním tenisu.

Obyvatelé mluví do budoucnosti města

Dobruška - Městem pro všechny se snaží být Dobruška. Obyvatele totiž město oslovilo, aby přispěli svými nápady a podělili se o své vize, jak by měl vypadat budoucí rozvoj Dobrušky.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT