Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut pět porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. V případě Denisy Burgetové to budou konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem, obložené vlažným rajčatovým salátkem. Soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun. Z finále se připravuje živý facebookový přenos.

Finálový recept: Denisy Burgetové, Střední škola hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují, Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny: konzerva tuňáka v olivovém oleji, lžíce lososového krému v tubě, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy a extra panenského olivového oleje, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového roztoku do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou lososovým krémem. Tuňáka necháme okapat a smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Touto směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky servírujeme na talíře a doplníme je vlažným salátkem z rajčat. Část bylinkového oleje použijeme na dozdobení pokrmu.