Nové tenisové sportoviště by mělo stát v místě, kde přes zimu stává přetlaková hala, přičemž venkovní kurty by měly zůstat zachovány. Stavební práce by pro občany města neměly znamenat žádná výrazná omezení, vyjma budování přípojek a sítí.

„Investičním záměrem je stavba tenisové haly o ploše téměř 2035 metrů čtverečných propojené přístupovým krčkem se stávajícím zázemím. Nová hala bude mít tři tenisové kurty, které svými rozměry splňují požadavky i pro pořádání republikových turnajů. Součástí bude také devatenáct parkovacích míst a místo pro invalidy. Tribuna v hale je pak navržena pro osmdesát diváků," říká vedoucí odboru rozvoje města a investic města Česká Třebová Karel Švercl. Rozpočet projektu dosahuje 22,2 milionu korun. Hala bude financována z dotačního programu ministerstva školství a rozpočtu města.

V současné době tenisté v zimě trénují v kapacitně a technicky nevyhovující přetlakové hale a přes léto na venkovních tenisových kurtech, které se ovšem za nepříznivého počasí nedají využívat. „Mezi hlavní výhody pevné tříkurtové tenisové haly patří výrazná úspora elektrické energie, celoroční využitelnost, komfort a relativní bezúdržbovost, dlouhá životnost, finanční soběstačnost a v neposlední řadě zde bude možné pořádat i prestižní tenisové turnaje," zdůrazňuje předseda Tenisového klubu Česká Třebová Jaroslav Rybka. To potvrzuje i jedna ze členek klubu. „Pokud bude mít hala víc než dva kurty, tak je to skvělá zpráva. Občas se totiž stávalo, že se veřejnost nedostala ke kurtům, protože už nebylo místo. Ve staré nafukovací hale se dokonce párkrát něco porouchalo, a proto se musel zrušit trénink. Navíc by se zde mohly také konat zimní turnaje," říká Aneta Kučáková.

Sportoviště by nadto mělo být nabídnuto i základním a středním školám, které by ho mohly využívat v dopoledních hodinách. „V zimních měsících bychom mohli halu využívat v hodinách tělesné výchovy ke zpestření výuky," potvrzuje Daniela Fricová, učitelka tělesné výchovy na Gymnáziu Česká Třebová.
Tenisový klub navíc plánuje po dokončení haly založit i badmintonový klub. „Jako trenér jsem měl možnost vidět v České republice i v Evropě mnoho tenisových hal a všude byl v některých dnech vyhrazen alespoň jeden kurt pro badminton. Musím se přiznat, že mě to trochu překvapilo. Stává se z toho ale oblíbený sport, který na rekreační úrovni chodí hrát i rodiče s dětmi, jelikož není tak technicky náročný jako například tenis. Myslím si tedy, že by v našem městě mohl mít takovýto klub smysl," doplňuje Rybka.


Dominika Kubištová