Za návštěvu určitě stojí první české letteringové hřiště na Medvědíně, které je postaveno z obřích 3D písmen. Skiareál tu nabízí zajímavé atrakce pro malé i větší návštěvníky. Vyřádí se tu ale i dospělí, stačí jen trocha fantazie.

Nejvýše položené hřiště v České republice se rozkládá v nadmořské výšce 1235 metrů a nabízí výhled na jedinečná krkonošská panoramata. Děti si tu mohou vyzkoušet mnoho prolézaček, skluzavek nebo malých lezeckých stěn. Neotřelé atrakce nabízí i druhé hřiště u horní stanice lanovky Sv.Petr - Pláň, kde mohou využít například houpačky, fitness stezky či velmi oblíbené nafukovací trampolíny. Stavitelé mysleli i na pohodlí rodičů, na všechna hřiště je proto dobře vidět z přilehlých vyhlídkových teras vrcholových panoramatických restaurací.

Dáváte přednost zábavě, při které se děti něčemu přiučí? Pak můžete vyzkoušet čtyři naučné stezky vedoucí úbočím Medvědína a z Plání do Svatého Petra. Stačí vyjet lanovkou a užít si procházku plnou zábavy, kvízů a úkolů, kde se cestou navíc dozvíte mnoho zajímavých informací o Krkonoších a jejich obyvatelích. Na konci vždy čeká odměna za správné odpovědi. Naučné stezky se rozkládají téměř na třiceti kilometrech.

Dovolenou ve Špindlerově Mlýně si můžete zpestřit také špetkou adrenalinu. Zkuste s dětmi třeba jízdu na terénních tříkolkách po sjezdovce. Tříkolky jsou dobře ovladatelné, mají řídítka a klasické bubnové brzdy. Svou perfektní stabilitou přinášejí nevšední, ale přitom bezpečný zážitek jak pro rodiče s dětmi, tak i pro vyznavače adrenalinu. Vaše ratolesti jistě ocení také letní tobogán summer tubing, Sky dive nebo oblíbené závodní buginy. Pokud máte rádi kola, ale bojíte se horských kopců, otestujte elektrokola a máte po starostech. Děti si mohou na kolech zařádit i na Pumptracku - oválné dráze plné vln a klopených zatáček.

Voda a koupání patří neodmyslitelně k létu. A i na horách je někdy pěkně horko. Ve Špindlu je k návštěvníkům k dispozici Labská přehrada, kde se můžete s dětmi vykoupat, projet se tu na loďce nebo vyzkoušet stále oblíbenější paddle boardy.

Trampolínový park zpestří nabídku turistům ve ŠpindluZdroj: Vizualizace

Trampolínový park zpestří nabídku turistům ve Špindlu 

U dolní stanice lanové dráhy Medvědín vyroste zbrusu nový trampolínový park. Otevírat se má příští sobotu 29. července. V zastřešeném prostoru, velkém 15x5 metrů, bude umístěno deset trampolín, z toho čtyři šikmé, a tři basketbalové koše. „Trampoline park nebude fungovat jen jako atrakce pro turisty jdoucí kolem nebo jedoucí lanovkou na Medvědín, ale zároveň jako skvělé tréninkové centrum pro sportovní kluby,“ upozornil Max Gottfried, manažer Špindl Motion.

„Bude možné zapůjčit si různé sportovní náčiní jako například míče, bounce board, nebo švihadla,“ doplnil další informaci. Otevírací doba bude shodná s lanovkou Medvědín, od 8.00 do 18.00 každý den v letní sezoně.