Dřevěná budova, kterou sokolové svépomocí postavili v roce 1947, se stala minulý měsíc obětí demolice. „V červenci se uzavřel příběh sokolovny na Pouchově, která sloužila pro potřeby našich členů dlouhých 71 let. Nyní, již v majetku města, musí ustoupit nové tělocvičně, kterou se nový vlastník zavázal postavit. Přejme si, ať se tak stane co nejdříve,“ napsali nedávno na své webové stránky zástupci Sokola Pouchov. Jejich oddíl má asi 350 členů. Všichni doufají, že už brzy budou mít opět místo, kde budou moct sportovat i za nepříznivého počasí. Jenže hradecký magistrát se stavbou nové haly příliš nespěchá.

Termíny, které politici zmiňují jako plánovaný začátek stavby, se nedaří dodržet. Bývalé vedení města mluvilo o podzimu 2018, to nové letos v lednu o podzimu 2019. Jenže ačkoliv má město už dlouhé měsíce platné stavební povolení, peníze na stavbu ještě stále zastupitelé neuvolnili. Uvolnění peněz je přitom jen prvním krokem. Teprve poté bude možné vypsat soutěž na stavební firmu. Samotná stavba by pak měla trvat necelé dva roky.

Podle slov náměstka primátora Jiřího Bláhy (ODS) se situace už brzy pohne. O uvolnění peněz by měla příští týden rozhodovat rada města, koncem srpna pak i zastupitelé.

Nová hala bude mít parametry moderní tělocvičny, ve které bude možné zároveň využít dvě volejbalová hřiště. Součástí stavby bude i odpovídající zázemí pro sportovce a parkoviště s kapacitou 46 míst. Hala je projektovaná pro 45 cvičenců a 60 diváků. Její cenu město odhaduje na více než 66 milionů korun.

O elektrobusy se zajímali Rumuni.
O elektrobusy se zajímali Rumuni