V rychnovské cukrárně tak můžete načerpat velikonoční atmosféru. Kromě tradičních piškotových či biskupských beránků a zajíců tady pečou i zdravější varianty – ze špaldové mouky s ořechy nebo z tvarohového těsta. Tady musí návštěvník sáhnout hlouběji do kapsy, ale podle vedoucího Libora Toncra se to vyplatí. „Pečeme na větší gramáž. Ceny se pohybují od 55 korun za piškotového beránka či zajíce až po 99 korun za špaldového," objasnil. Z drobného cukroví se vyrábí linecké slepované ve tvaru vajíček anebo piškotová vajíčka do ruky či dokonce žížaly, které mají na zádech smotanou malou pomlázku. V těchto případech se cena za kus pohybuje mezi 15 až 25 korunami. Navíc letos se na pultech nově objeví i kousky pro diabetiky a pokud se podaří najít vhodný recept na bezlepkového „kudrnáče", přibude i ten.

Podle cukrářky Zuzany Kaplanové je zájem lidí stále stejný. „Některé hospodyňky si zkusí jeden rok upéct vlastní sladkosti, ale zjistí, že je s tím dosti práce, a tak se vracejí. U pečení podle našich zkušeností zůstávají ti, kteří se mu doma věnují pravidelně," dodala.
Velikonoce však nejsou pro cukrárny, květinářství či obchody s dekoračními předměty natolik atraktivní. Více prý láká Valentýn, MDŽ anebo Vánoce.