Oběma táborům vadí, že „ti druzí" si zdejší takřka jedenáctikilometrový lesní okruh uzurpují sami pro sebe a ostatním nedávají příliš mnoho prostoru pro předjíždění či míjení se.

Optické rozdělení

„Problémem je, že spousta lidí jezdí po stezce se sluchátky v uších a své okolí prakticky nevnímá. Několikrát se tu stalo, že hádky skončily menšími potyčkami," uvedl ředitel Městských lesů Milan Zerzán s tím, že i kvůli těmto incidentům dostane část stezky nová značení v podobě bílé rozdělovací lajny. „Tato čára opticky okruh rozdělí. I díky tomu snad dojde ke zlepšení zdejší situace," uvedl Milan Zerzán, který doufá, že k novému značení dojde v co nejkratší době. „Doufám, že to bude v řádech několika týdnů," dodal ředitel.

Jeho entuziasmus však nesdílí vedoucí odboru správy majetku města Milan Brokeš. Podle něj dojde k novému značení až na sklonku letošního léta, poté, kdy se k tomu vyjádří odbor dopravy. „Teď začíná papírová příprava. Až budeme mít všechny podklady, přistoupíme k další fázi realizace," informoval Milan Brokeš s tím, že do měsíce by se měly na Hradečnici objevit alespoň nové značky, které na nebezpečí srážky upozorní. Podle průzkumu navštíví Hradečnici v hlavní části sezony až tři tisíce lidí denně.