Z důvodu rekonstrukce je od pondělí úplně uzavřena silnice třetí třídy mezi obcemi Třtěnice a Kovač. Stavební práce zde probíhají na úseku dlouhém přibližně 1,4 kilometrů. Zhruba pěti kilometrová objízdná trasa je vedena obousměrně a je stejná jak pro nákladní, autobusovou tak i osobní dopravu.

„Tento úsek se nacházel doslova v havarijním stavu a já jsem nesmírně rád, že se nám podařilo na jeho opravu najít peníze. Během stavebních prací dojde k vybroušení a položení nového povrchu silnice," vysvětlil důvody opravy krajský radní Josef Dvořák. Oprava by měla být dokončena 28. října letošního roku

Podobná situace panuje i na silnici třetí třídy Újezd pod Troskami až po hranici okresu, kde práce probíhají na úseku o délce 1,6 kilometrů. Řidiči se zde při objížďce, která je vedená přes obec Ktová směrem na Borek a dále pak okolo obce Hrubá skála na Želejov a Jivinu, najednou asi dvanáct kilometrů. Na silnici dojde k výměně povrchu a rekonstrukce by měla být hotová do konce listopadu.

V BUTOVSI V PŘEDSTIHU


Dobrou zprávu pro řidiče naopak hlásí Butoves, kde byla s předstihem dokončena oprava komunikace, chodníků, kanalizace i propustků. Částečná uzavírka zde měla být až do 6. listopadu, firma si ale pospíšila a úsek už je zcela otevřen. „Stavba byla kompletně dokončena s předstihem. Už zde nemáme ani žádné dopravní omezení," zdělil novinu starosta obce Bohumil Zach.

Provoz je stále omezen v Jičíně v Revoluční ulici a na kruhovém objezdu v lipách, práce pokračují i na rekonstrukci vozovky směrem k hradu Kost.