Původní plán počítal s tím, že silničáři půlkilometrovou stavbu, jejíž rekonstrukce přišla na více než deset milionů korun, opustí již příští úterý 24. října. „Původně jsme chtěli silnici zprovoznit do konce týdne, ale kvůli nutným procesům souvisejícím s převodem stavby do režimu předčasného užívání silnici řidičům otevřeme právě až v úterý,“ uvedl technicko-obchodní náměstek SÚS Hradec Králové Jiří Koutník s tím, že první auta se po novém asfaltu budou moci projet již od čtvrté hodiny ráno.

Spolu s auty se v úterý do Úprkovy ulice vrátí z objížděk i autobusy hradeckého dopravního podniku. „Nyní chystáme zastávky tak, aby tu už od úterka opět mohly jezdit linky 11 a 17,“ uvedl vedoucí střediska hromadné dopravy hradeckého dopravního podniku Leo Sedláček.

Do konce týdne mají z Úprkovy ulice zmizet zákazové značky.
Cestáři potěšili malšovické občany. Silnici otevřou o měsíc dřív

Dřívější otevření zrenovovaného úseku potěšilo i hradecký magistrát. „ Zprovoznění rekonstruovaného úseku Úprkovy ulice v předstihu před původně plánovaným termínem je jistě dobrou zprávou nejen pro řidiče automobilů nebo MHD, ale uleví se samozřejmě i lidem bydlícím v ulicích, kudy vedla objízdná trasa,“ pochvaloval si dřívější konec oprav mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář.

Vzhledem k uzavírce mostu ve Svinarech je totiž tato silnice jediným spojením pro obyvatele Malšovy Lhoty a Svinar na cestách do města nebo do většiny míst v kraji.

„V rámci rekonstrukce tohoto úseku se současně opravují chodníky, napojení dešťových svodů, veřejné osvětlení nad přechody pro chodce a dojde i k drobným úpravám zeleně,“ dodal mluvčí s tím, že město do úprav investuje téměř tři miliony korun. „Vše běží s mírným předstihem, podle smlouvy je termín dokončení prací 19. listopadu, je proto pravděpodobné, že se stavbu podaří převzít o několik dní dříve,“ informoval mluvčí.