Nákladný projekt chce třebechovická radnice, která z ročního rozpočtu využije přibližně 20 milionů na investice, zatím hradit ze svého.
„Podle předpokladů se v příštích čtyřech letech počítá s asi 80 miliony korun na investice z rozpočtu města,“ uvedl starosta Jiří Němec s tím, že v první etapě by do objektu v Tyršově ulici mělo být investováno přibližně 20 milionů. Další kroky budou následovat až poté, zda-li bude povinné přibližně za dva roky dvouleté děti do mateřské školy přijímat. Radnice na druhé straně počítá i s možnostmi čerpání dotací.

NAVÝŠÍ SE KAPACITA, VYROSTE DŘEVOSTAVBA

V současné chvíli je třebechovická školka rozdělena do tří objektů. V místní části Nepasice slouží předškolákům dvě třídy. Školka využívá objekt i na Heldově náměstí, kde je v současnosti 49 dětí. Městu však v roce 2020 končí nájem a s jeho prodloužením už nepočítá. Třetím objektem je poté budova v Tyršově ulici, do které plánuje radnice investovat desítky milionů. V budoucnu se do ní mají přestěhovat předškoláci z Heldova náměstí. Celkově se tak zvýší kapacita ze současných 217 dětí na 243. A vznikne též rezerva pro případné povinné nabírání dvouletých dětí.

Radnice chce začít s projektem, který znamená demolici poloviny budovy v Tyršově ulici a výstavbu dřevostavby ke zbylé polovině, v příštím roce. Projekt je zatím ve fázi studie.