Muž poslední říjnovou sobotu krátce po čtvrté hodině odpolední vešel do jídelny a počastoval provozovatele vulgárními výrazy.

„Pak vytáhl z brašny krátkou střelnou zbraň a namířil ji proti němu. Ve chvíli, kdy do místnosti vstoupily další osoby, muž jednání zanechal. Utrousil, že spolu ještě neskončili, a odešel," popsala nestandardní chování stíhaného muže tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

AGRESORA S PLYNOVKOU ZADRŽELI DOMA

Jednání muže logicky vzbudilo v provozovateli oprávněnou obavu o jeho život a zdraví, a neprodleně oznámil nepříjemný zážitek policistům.

„Agresivního stěžovatele zadržela o několik hodin později v jeho současném bydlišti v České Skalici zásahová jednotka. A i když se ukázalo, že muž vlastnil pouze plynovou pistoli, bude se muset zodpovídat ze závažného trestného činu, neboť i manipulace s plynovou pistolí podléhá zákonným normám," uvedla policejní mluvčí.

HROZÍ MU TŘI ROKY BASY

Po provedení nezbytných služebních úkonů policisté s mužem zahájili zkrácené přípravné řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování, a poté byl propuštěn k dalšímu vyšetřování na svobodě.
„Za jeho chování mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody," dodala Eva Prachařová.