Nejdřív srazil nákladní vlak brzy ráno člověka na předměstí České Třebové. Pravděpodobně šlo sebevraha. Svým zraněním na místě podlehl, doprava na hlavním koridoru ale byla zastavená na několik hodin.

Provoz na frekventované trati byl zhruba čtyři hodiny veden po jedné koleji, omezení se dotklo desítek vlaků včetně mezinárodních spojů. Řekl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda se stala krátce po čtvrté hodině v úseku mezi Českou Třebovou a sousední Dlouhou Třebovou. Podle informací Českých drah byl provoz obnoven v 7.58 hodin.

Obětí srážky je nejspíš muž (policie ji nedokázala ihned identifikovat), podle informací Deníku si lehl na koleje.

Odpoledne pak osobní vlak usmrtil na lokální trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem na Královéhradecku ženu. Okolnosti nehody vyšetřuje policie, i tady je však jednou z vyšetřovacích verzí, že žena spáchala sebevraždu.

Letos podle průběžných statistik Drážní inspekce zemřelo na kolejích jen do konce října ve východních Čechách již 24 lidí. To je o polovinu více než za celý loňský rok.

Naprostá většina těchto tragédií se ve východních Čechách stává právě na koridoru z Prahy do Ostravy, nejvíc pak v úseku kolem Pardubic. V naprosté většině život tímto způsobem ukončují muži.