Provoz na silnici se obnovil v polovině listopadu a po měsíci se v novém asfaltu objevila velká díra. „Volal jsem kvůli tomu na SÚS, jestli s tím něco udělají, a říkali, že nemohou, protože stavba ještě není převzatá. Za pár dnů to ale bylo zalepený,“ popsal stav věcí Petr Veverka, který nedaleko dotyčného místa bydlí, takže celou rekonstrukci mohl každodenně sledovat. „Hned jak se ta díra objevila, tak jsem si vzpomněl, že když tam válcovali podkladní vrstvu, na kterou pak šel asfalt, tak jeden dělník říkal: „To snad není ani beton, to je nějaká hrabanka.“ Takže chyba bude asi už v tom podkladu,“ domnívá se.

Ilustrační foto.
Na silnici vedoucí Pěkovem budou déle než půl roku vládnout stroje

Opravená díra v novém asfaltu ale není jedinou nepříjemností. Povrch silnice je zvlněný, což ke komfortu jízdy nepřispívá. V obci je nejčastěji k zaslechnutí, že problém kvality povrchu ovlivnil fakt, že asfalt se vozil zdaleka a cestou přišel o teplotu potřebnou k pokládce.

Kraj odmítl nepovedenou silnici převzít, a tak se do Pěkova na jaře stroje vrátí, aby nedostatky odstranily. To ovšem bude znamenat další týdny omezení dopravy, z čehož nikdo radost nemá. ,,Kdy se něco bude dít, nevíme. Nám nikdo nic neřekne,“ postěžoval si Pěkovák.