Ivan Adamec je starostou Trutnova od roku 1998. Bude jím i na další čtyři roky. Jeho ODS dosáhla výrazného vítězství, když ve městě získala 29,67 procenta a navýšila počet man-dátů na 12. Ke koalici mu stačí dva současní partneři, VPM a Sdružení pro Trutnov, kteří mají tři, resp. dva mandáty. ODS přesto nabídla vstup do koalice i třetím Pirátům. Propadla ČSSD, poprvé od revoluce nemá žádný mandát. Těsně se udržel v zastupitelstvu komunistický poslanec Zdeněk Ondráček.

Jan Malý s ANO má šest křesel

Šest mandátů z jednadvaceti získalo v Jičíně sdružení ANO se starostou Janem Malým. Ten se chce i nadále podílet na rozvoji města. Ve funkci starosty byl v minulém čtyřletém období poprvé. ANO počítá v koalici se Sdružením pro Jičín, které získalo tři mandáty a Volbou pro město, která posílila svoji pozici a má rovněž tři křesla. Dvanáct jistých křesel by měl pojistit Josef Novotný ze sdružení Za prosperující Jičín s TOP 09. Ostatní strany jdou do opozice.

Nejlepší karty drží Jan Birke

Poslanec Jan Birke má v Náchodě nakročeno k obhajobě starostenské kanceláře. Přestože oranžová kandidátka nebude v zastupitelstvu disponovat tak mohutným mandátem jako v minulém volebním období, 11 hlasů je silná zbraň pro koaliční debaty o uspořádání vedení radnice na další čtyři roky.

„První schůzky s našimi tradičními koaličními partnery máme za sebou,“ uvedl Jan Birke a dodal, že pokud by došlo k nějaké „názorové kolizi“, jsou ve hře i další možnosti.

Jan Skořepa opět uspěl v Rychnově

V Rychnově nad Kněžnou zřejmě povládne staronová koalice. Jan Skořepa uspěl už potřetí v řadě, starostou je už od roku 2010. Nyní dostal mandát a také nejvyšší počet hlasů. Opozice poněkud zeštíhlela, většina nesestavila kandidátky. Do voleb šla pouze opoziční KDU-ČSL .Získala tři mandáty.

Ostatních pět kandidujících má lídry z poslední radniční koalice. Přesto složení zastupitelstva nebude beze změn. Objeví se tu šest nových tváří.

Volební štáb Hradeckého demokratického klubu (HDK) v Hradci Králové.
Hradec začal hledat primátora