VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ohnišov zažil gastronomický boj

Ohnišov - Nejen turistické Cikánské toulky, ale také kuchařská zábava. Tak se dokáží bavit mladé rodiny v Ohnišově.  V sobotu pořádaly klání bramborových salátů.

25.11.2013
SDÍLEJ:

Ohnišov zažil gastronomický bojFoto: Barbora Zemanová

„Protože jsme přátelé i v soukromí, pořádáme společné akce během roku. Jedná se o pravidelné vodácké zájezdy, tajné cyklistické výlety nebo např. Silvestrovský pochod. Na poslední schůzce v září jsme si udělali krátkou procházku trasou pohádkového lesa a plánovali jsme, při jaké příležitosti bychom se mohli ještě do konce roku sejít," prozradila Lenka Dragúňová, jedna z účastnit sobotní akce.

Tu pořádali, protože se blíží předvánoční adventní období a sdělovací prostředky a televize jsou plné různých gastronomických soutěží. „Rádi je sledujeme, napadla nás proto soutěž o nejlepší bramborový salát. Sešlo se 11 vzorků a aby byla legrace, tak jsme jako 12. vzorek zařadili salát koupený v super marketu," popisuje Lenka Dragúňová.

Každý dostal lísteček s čísly vzorků a mohl vybrat tři saláty, které se mu zdály nejchutnější, a ohodnotit je body 3, 2, 1. Vyhrál salát s největším počtem bodů.

„Měla jsem trochu obavy, že saláty budou velmi podobné a bude těžké mezi nimi vybírat, ale i když byly skoro všechny klasické, každý chutnal jinak. Lišily se především v hrubosti,  kyselosti a použitých surovinách. Žádný salát neskončil bez bodu a dokonce i ten kupovaný hodnotili dva účastníci jako druhý a třetí nejlepší," vypráví.

Po sečtení bodů jako třetí nejlepší vyhrál salát se zeleninou a bez uzeniny, druhý nejlepší byl lehce pikantní, obsahoval sladkokyselou zeleninovou směs s dederony, a nejvíce všem chutnal salát, kterému sladkost dodala strouhaná jablka.

„Každý účastník obdržel symbolický dárek a pro první tři jsme připravili jako cenu dřevěné vařečky a prkénko s vypáleným nápisem. Užili jsme si pěkné odpoledne a večer a už vymýšlíme, jak budeme v soutěžení pokračovat," dodává účastnice.

Autor: Barbora Zemanová

25.11.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič autobusu 25 000 Kč

Řidiči autobusů v městské hromadné dopravě Řidič autobusu. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 8. Poznámka: Možnost ubytování ve firemních bytech, možnost získání rozšíření ŘP o skupinu D,E. Pracoviště: Audis bus s.r.o., Soukenická, č.p. 242, 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Andrea Potužníková, +420 494 533 737,725 605 688.

Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 14 330 Kč

Pomocní kuchaři Pomocný/-á kuchař/-ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14330 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt telefonicky (PO-Pá od 6:00 do 14:30 hod.) nebo zasláním strukturovaného životopisu na e-mail jaroslava.hulkova@skolynome.cz., - potravinářský průkaz, - 5 týdnů dovolené, příspěvek na zaměstnanecké obědy, - příspěvek na penzijní připojištění, příplatek za práci o víkendech a svátcích, - PP na dobu určitou s možností prodloužení.. Pracoviště: Střední průmyslová škola, odborná škola a základní škola, nové město nad metují, pracoviště, Nádražní, č.p. 296, 517 73 Opočno. Informace: Jaroslava Hůlková, +420 731 449 587,494 668 129.

Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 13 000 Kč

Pomocníci v kuchyni Pomocná síla do kuchyně. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt telefonicky. , - pomocné práce v kuchyni, - výdej obědů, příprava příloh a salátů, - práce od pondělí do pátku, volné víkendy a svátky, - zaměstnanecké benefity, - nástup možný ihned.. Pracoviště: Dobroty od myšáka s.r.o. - pracoviště, Strojnická, č.p. 633, 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Jan Myšák, +420 775 985 148.

Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 15 000 Kč

Pomocníci v kuchyni Pomocná síla do kuchyně. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt zasláním životopisu na e-mail recepce@hotel-praha-destne.cz nebo telefonicky. , - praxe výhodou, - možnost ubytování v době směn, strava zdarma, odměny dle odvedené práce , - nástup ihned.. Pracoviště: Jan molek - hotel praha, 517 91 Deštné v Orlických horách. Informace: Markéta Ducháčková, +420 724 168 070.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Z Bílé Třemešné je kruhový objezd

Trénink královéhradeckých fotbalistů.
18

Andílky ne, chce čerty...

Šílenosti přilákaly prodavače z Moskvy i partičku z Hongkongu

Královéhradecko, Trutnov - Obscénní a extrémní divadlo loni přitáhlo na trutnovské Bojiště zástupce 65 národností. Rovněž letos skládá mozaiku účastníků jubilejního 20. ročníku nejtvrdšího hudebního festivalu pestrá národnostní paleta.

Sabou: Tvoříme tým, který by měl mít ligové parametry

Hradec Králové - Na židli výkonného ředitele klubu sedí Jiří Sabou přes půl roku. Před startem nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je v prognózách a cílech mužstva opatrný.

Stavaři musí odstranit sedmdesát vad

Královéhradecko, Hronov - Město informovalo, že začalo řízení o předání a převzetí stavby „Revitalizace parku A. Jiráska - Hronov“ mezi dodavatelem stavebních prací a investorem - městem Hronov.

NEOBYČEJNÉ STAROSTOVÁNÍ: Lucie Potůčková v čele odporu občanů proti festivalu

Královéhradecko, Mladé Buky - Seriál Deníku s názvem Neobyčejné starostování odhaluje nevšední náplň práce podkrkonošských starostů. Tentokrát jedeme do Mladých Buků za Lucií Potůčkovou.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT