Jak potvrdil za vlastníky Hotelu Start Jan Ent, stavba bude zahájena do konce listopadu a půjde o první etapu s termínem dokončení 19. prosince. Na jaře budou práce pokračovat tak, aby v květnu bylo dílo hotovo. Zároveň by se měl otevřít i opravený komplex, který nabídne nejen ubytovací kapacitu, ale i moderní restauraci a další zázemí. „Termín 1. května bychom měli dodržet, už nyní máme dokončeno vybavení pokojů,“ říká k rekonstrukci významného jičínského komplexu Jan Ent.

Dárci byli k Apropu opět štědří. Společnosti putuje 669 tisíc

Jičín - Šestnáctá benefiční akce společnosti Apropo byla pojata jako bál, při kterém si mohli všichni zatančit, zazpívat, povídat si. Dárci byli štědří a na účet Apropa putovalo 669 tisíc korun. „Peníze využijeme pro aktuální potřeby klientů, na navazující aktivity a na podporu osmdesáti rodin s hendikepovanými dětmi,“ uvedla Jitka Králová, ředitelka Apropa, která ocenila i novou koncepci benefice, při které měli hosté prostor na setkání s klienty. Apropo pečujeme o děti s postižením, provozuje denní stacionář, zajišťuje osobní asistence, nabízí
nově sociální rehabilitaci a podporuje rodiče dětí s postižením. Celkový výtěžek benefice 669 003 korun byl složen z těchto částek: firemní dárci a jednotlivci 628 tisíc, dobrovolné vstupné činilo 34 638 Kč, výtěžek z obchůdku 4 295 Kč a dar od šatnářek z divadla 2070 korun.

Nový plynovod se dočká provozu. Otakarova ulice bude zavřená

Hořice - V neděli začínají finální práce na nově vybudovaném plynovodu v ulicích Otakarova a Štafova a v části Kollárovy ulice. Práce potrvají do úterý 21. listopadu. Jeden propoj plynu bude realizován u hasičské zbrojnice, kde bude po dobu prací částečně omezen provoz. Druhý v horní části Otakarovy ulice, která bude neprůjezdná. Přístup a příjezd do Otakarovy ulice bude pouze od hasičské zbrojnice. Provoz po dobu výstavby bude dostatečně označen přenosným dopravním značením.

17. listopadu v 17 hodin u kašny

Jičín - Listopadové události roku 1989 si opět v Jičíně připomeneme setkáním při svíčkách, a to v pátek 17. listopadu v 17 hodin na Valdštejnově náměstí u kašny.

Literatura žije! Vytáhněte svoje texty ze šuplíku na světlo světa

Jičín - Zajímavý program pro všechny literární nadšence, kteří svoji tvorbu doposud odkládali na dno šuplíků psacích či nočních stolků, je připraven na sobotu 18. listopadu na adrese Židovská 1OO v Jičíně. Večer věnovaný textům ze Šuplíku - nového jičínského projektu Literatura žije, který chce dát příležitost všem, kteří rádi píšou, ale nemají dostatek příležitostí k tomu, aby své texty dostali na veřejnost a získali zpětnou vazbu a názor publika, začíná v 18 hodin.