„No, je tady opravdu o kola. Když tudy projíždím v noci, modlím se, abych žádnou větší díru nevymetl," uvedl jeden z řidičů, který kvůli objížďce musí v současnosti využívat trasu vedoucí přes Výravu.

Výmoly na silnici rozhodně netěší ani vedení obce. „Jako obec jsme vlastníka, tedy kraj, upozornili na špatný stav komunikace. Příslušné instituce konstatovaly, že stav je pro objížďku vyhovující," řekl starosta Výravy Michal Konečný s tím, že podle jeho informací se pomaličku připravuje celkové rekonstrukce. K té by se měl konkrétněji kraj dostat do konce letošního září, kdy je přislíben začátek s projednáváním dokumentace.

Uzavírka II/308
Úplná uzavírka silnice II/308 nedaleko Černilova potrvá do 9. června tohoto roku. Konkrétně je uzavřen úsek od křižovatky se silnicí III/2992 po začátek obce Libřice a v téže obci v úseku od křižovatky s II/299. Objízdná trasa vede například pře Výravu či Nový Ples.

Stav trpí, obec věří krajskému příslibu

Přestože příslibu opravy silnice - převážně úseku vedoucího na nedaleké Jílovice - vedení Výravy věří, a to i kvůli loňským povodním, v současné chvíli přidělává objížďka další vrásky. „Samozřejmě nás objížďka zatěžuje, protože je zvýšený hluk, prašnost či vibrace kvůli stavu silnice," doplnil Konečný s tím, že ve spolupráci s odborem dopravy a policií byla v obci upravena nejvyšší dovolená rychlost. V neposlední řadě policie má v místě zajišťovat zvýšený dohled.

Rozbitá silnice ve Výravě.Zdroj: Deník/ Pavel Nedbal