Stejný režim bude mít také od pondělí 16. března mateřská škola Třebechovická, která bude mít uzavřenou školku ve Slatině a fungovat bude Třebechovická. K tomuto opatření došlo z hlediska omezení počtu učitelek, které musely zůstat doma se svými dětmi v souvislosti s nařízením ministerstva zdravotnictví o uzavření základních škol.

Ilustrační fotografie.
Nemocnice se potýká s nedostatkem personálu, žádá studenty medicíny o pomoc

„Předpokládáme, že do konce tohoto týdne nedojde k dalšímu omezování nebo uzavření mateřských škol, situace se ale mění každým dnem. I nadále zůstáváme v kontaktu s řediteli nejen mateřských, ale i základních škol a situaci intenzivně projednáváme.

I přes to bych rád požádal všechny rodiče, pokud mají tu možnost, aby nechali své předškolní děti doma. Vzhledem k personálnímu oslabení v mateřských školách, z důvodu uzavření základních škol, by tento krok mohl pomoci situaci lépe stabilizovat.

Český premiér Andrej Babiš
Česko zvažuje kvůli koronaviru i zavření restaurací. Hamáček žádá nouzový stav

Zároveň chceme v následujících dnech poptávat desinfekční prostředky pro ostatní otevřená pracoviště mateřských škol,“ uvedl náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Město Hradec Králové zřizuje celkem jednadvacet mateřských škol, z toho jedenáct je samostatných a deset pod základními školami.