Přitom nejde o novodobý luxus, nýbrž o klasický stanový tábor v přírodě. Mimořádná je ovšem jeho náplň. Dětem zde nabízí uplatnění ve výtvarné, taneční, kamenářské, filmové, muzikálové nebo nové animační dílně. A ani letos nechybí setkání s japonským loutkohercem Noriu Sawou.

„Je to tu báječné, jsem tu už popáté. Líbí se mně, že nás nikdo při tvorbě neomezuje, máme tu dostatek času i volnosti,“ libuje si Kamila z Veliše. Přihlásila se do dílny Ivy Chauturové a Štěpána Mareše, kde se prolíná výtvarná tvorba s obecnou biologií. Děti tu při toulkách přírodou poznávají vzácné rostliny, hmyz, viděly potápníka i vážky.

Nadšeni jsou mladí fotografové. Pod vedením Pavla Šťastného a Petry Menclové se seznamují se zpracováním digitální fotografie, učí se, jak správně zachytit okamžiky našeho života. „Děti s námi spolupracují i během roku,“ chválí Petra amatérské nadšence. „Nechceme účastníky pouze učit řemeslu, ale vedeme je k vnímání okolí, světa druhých, ke snaze porozumět, respektovat a spolupracovat,“ dodává zakladatelka dílen Katka Krejčová.

Ilustrační foto.
Nové silnici bude část chybět