Při nehodách bylo 32 lidí vážně zraněno, dvacet z nich v Pardubickém kraji. Celkem 44 nehod zavinili řidiči, kteří byli pod vlivem alkoholu, z toho výraznou většinu zaznamenali policisté v Královéhradeckém kraji, kde opilci bourali v 28 případech.

ZAČÁTEK PRÁZDNIN 
BYL TRAGICKÝ

Tragický byl zejména začátek měsíce, kdy během dvou dnů zemřeli tři lidé.

První nehoda se stala v sobotu 2. července odpoledne u Starého Bydžova, kde řidička fabie nezvládla řízení, najela do příkopu a narazila do betonového mostku. Při nehodě zemřel 83letý spolujezdec.

Dalšího dne ráno vjelo osobní auto na železniční přejezd trati z Jaroměře do České Skalice a srazilo se s rychlíkem. Při nehodě zahynul devětačtyřicetiletý řidič a jeho o rok mladší spolujezdkyně.

„Utrpěli zranění neslučitelná se životem," uvedl mluvčí královéhradeckých krajských záchranářů Ivo Novák.

Podle policie se nehoda stala v době, kdy byla výstražná signalizace v chodu. „Vlak, který v tomto úseku jezdí rychlostí kolem 70 kilometrů v hodině, tlačil auto před sebou ještě zhruba 200 metrů," sdělila policejní mluvčí Ivana Ježková.

AUTO VJELO DO POTOKA A PŘEVRÁTILO SE

Příčinu nehody, která se stala v polovině července na Trutnovsku, vyšetřuje policie. Třicetiletý muž na silnici mezi Radvanicemi a Trutnovem vyjel z dosud nezjištěných příčin ze silnice do potoka, kde se převrátil do střechu.

„Havarovaného vozidla si krátce po sedmnácté hodině všimli projíždějící cyklisté, kteří se snažili řidiče vyprostit. To se podařilo až policistům, kteří mu bohužel již nemohli pomoci. Přivolaný lékař konstatoval smrt," informovala policejní mluvčí Hana Klečalová.

Jiná tragická nehoda se stala 28. července večer nedaleko Hroubovic u Skutče. Přišla při ní o život devatenáctiletá řidička osobního vozu, která zřejmě dostala smyk a srazila se s protijedoucím autem a pak ještě s dodávkou.

„Dvě osoby utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice. Třetí osoba (z osobního vozu) utrpěla zranění, kterým na místě podlehla," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

PŘEDJÍŽDĚNÍ TRAKTORU STÁLO MOTORKÁŘE ŽIVOT

Poslední červencovou sobotu se odpoledne stala havárie u Sedloňova, která si vyžádala život motorkáře.

„Předjížděl traktor, a přitom zřejmě přehlédl protijedoucí vozidlo Škoda Octavia, se kterým se čelně střetl," informovala policejní mluvčí Hana Klečalová. Při nehodě utrpěl sedmatřicetiletý motocyklista vážné zranění hlavy, kterému na místě podlehl. Posádce osobního auta se nic nestalo.