Novým náměstkem pro léčebnou péči bude praktický lékař a hematolog Ladislav Tichý, který už působil ve vedení nemocnice. Oblast personální pak povede Martin Kyntera, který dříve působil jako vrcholový manažer nadnárodní společnosti. „Ladislav Tichý, náchodský zastupitel, byl v letech 2009 až 2010 také členem představenstva nemocnice. Dnes působí i ve Správní radě Nadačního fondu pro podporu nemocnice,“ potvrdila Magdaléna Doležalová z krajského zdravotnického holdingu.

Ke změně dojde také na pozici vedoucí útvaru personálního řízení a mezd, kde Zuzanu Bílkovou vystřídá Martin Kyntera.

Obě oblasti řízení jsou podle náměstka hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleše Cabicara klíčové: „Pozice léčebného náměstka je důležitou funkcí, která má vedení nemocnice pomáhat řešit problémy, se kterými se nemocnice potkává v odborné péči. Je jakousi spojkou pro primáře oddělení, se kterými musí denně komunikovat. Pomáhá také v nastavování různých procesů a fungování oddělení. Věřím, že MUDr. Tichý využije svou znalost prostředí nemocnice, naváže s primáři korektní vztahy a bude se spolupodílet na tom, abychom společně všichni úspěšně zkoordinovali budoucí přesun oddělení do nových pavilonů, které Královéhradecký kraj staví. Stejně tak je důležitý rozvoj personální oblasti směrem k náboru zdravotnického personálu, který věřím pan Ing. Kyntera posune opět o kus dál.“

Nemocnici se za poslední rok a půl podařilo posílit celkové hospodaření akciové společnosti. Podle Aleše Cabicara se závazky po splatnosti oproti roku předcházejícímu podařilo snížit o 10 milionů korun.

Nemocnice má také silnou podporu města, se kterým navázala i kvůli probíhající stavbě úzkou spolupráci: „Náchodská nemocnice je největším zaměstnavatelem ve městě a nedílnou součástí života v našem regionu. I proto mi jako starostovi záleží na personální stabilizaci, aby nemocnice dobře fungovala jako celek i v souvislosti s její probíhající modernizací. Nabízí se úzká spolupráce s městem Náchod, kterou chceme stvrdit také memorandem o spolupráci. To nebude jen dokument, ale první krok k tomu, aby tak, jak dobře funguje město, fungovala i spolupráce s náchodskou nemocnicí. Mým záměrem je, abychom spolu především mluvili, nemocnice je sice krajským zařízením, ale naprosto neodmyslitelnou součástí Náchoda. Proto chci přiložit ruku k dílu a nabízím své zkušenosti a práci,“ říká k budoucí spolupráci starosta Náchoda a poslanec Jan Birke.   (reh, dol)

Špitály se snaží přilákat studenty zdravotnických škol vypsáním stipendijních programů. Pokud se nemocnici zaváží minimálně na tři roky, můžou získat jednorázově až 80 tisíc korun.
Nemocnice řeší nedostatek sester tučnými stipendii a náborem cizinců