Šance je i vlakem. České dráhy umožní nakoupit jízdenku z kterékoliv stanice i se vstupenkou a dopravou přímo na letištní plochu.

Z hlavního nádraží a zastávky Závodiště bude možné se dostat „letištním „expresem“ – historickým vlakem. Ale půjde to i jinak. Svážet zájemce bude připraven též vrtulník!

Kdo si požádá o přílet 
aerotaxi, tak naproti marketu UniHobby poblíž vlakového nádraží je travnatý prostor, kde může přistát helikoptéra. Po oba dny bude tato plocha u skateparku vymezena pro přistání vrtulníku. Aerotaxi lze objednat předem jako jednosměrný, nebo i zpáteční let, nejpozději v pátek 27. května do 18 hodin.

Zájemce přepraví vrtulník

Robinson R-44, který pojme tři pasažéry. „Vyhlídkové lety se uskuteční od příletů vrtulníků na základnu po celý den až do 20 hodin. Cena je 550 korun za 5 až 7 minut letu,“ konstatují pořadatelé Aviatické pouti a nabádají, aby návštěvníci zvážili cestu do Pardubic autem. „Abyste stihli celý program, přijeďte s dostatečným předstihem. Včasným zaparkováním se vyhnete zácpám na silnicích. Dopravní situaci bude řešit policie, organizátoři, dopravní a informační značení. Od vyhrazených parkovacích prostor je to na letiště 10 až 15 minut normální chůzí,“ uzavírají organizátoři.