Za modely vláčků do jičínské galerie

Jičín - Spolek železničních modelářů Jičín každoročně představuje svá modelová kolejiště veřejnosti. Tentokrát se velká podzimní Výstava železničních modelů Jičín uskuteční od středy 15. listopadu v prostorách galerie Regionálního muzea, kde bude k vidění od 9 do 17 hodin do neděle 18. listopadu. Přijďte se podívat, co je nového na propracovaných kolejištích! Do činností spolek zapojuje nejen dospělé členy, ale hlavně děti. Pokud jste fanoušky železnice a máte kreativního ducha, neváhejte - modelářský kroužek se schází každý čtvrtek od 15 do 17 hodin v Lindnerově ulici v Jičíně.

Dospělí se budou týden vzdělávat

Náchod - Po celý tento týden můžete zavítat do budovy Úřadu práce v Náchodě či do prostor různých subjektů a organizací, kde se koná už tradiční Týden vzdělávání dospělých. Na programu jsou různé interaktivní semináře, ukázkové hodiny a zážitkové workshopy se zaměstnavateli, nahlédnete do zákulisí fungování firmy, vyzkoušíte si nové dovednosti v praxi a setkáte se se zajímavými lidmi. Účast na všech akcích je zdarma. Týden vzdělávání dospělých je celostátní, ale i celosvětová akce, která v České republice už od roku 1995 podporuje účast dospělých na jejich vzdělávání v dospělosti.

Svátek oslavíme i na tržištích

Kuks, Hostinné - Vánoční trhy v Kuksu a Český řemeslný trh v Hostinném. To jsou akce, které zpestří koncem týdne svátek, v němž si připomeneme sametovou revoluci roku 1989. Do Kuksu dorazí advent nanečisto nejen v sobotu, ale i v neděli, a to vždy od 9 do 16 hodin. Pořadatelé slibují na 130 stánků řemeslníků, výrobců a prodejců typicky vánočního sortimentu, originální suvenýry z Kuksu, ukázky tradičních řemesel a představení lidového loutkáře. Na Český řemeslný trh pod obry v Hostinném, který se koná v sobotu od 10 hodin, dorazí prodejci z celé republiky s rozmanitou nabídkou.

Knihy
Knihovna rozprodává vyřazené tisky