Čím Piráti přesvědčili voliče?
To je těžká otázka. Myslím, že jsme prostě za poslední tři roky, tedy od posledních komunálních voleb, dokázali lidem i médiím představit naši práci a jak ji chceme dělat. A myslím, že pozitivní bylo i to, že jsme v předvolební kampani nešli do konfliktů.

I když jste podle průzkumů měli velkou šanci dostat se do sněmovny a odhady vašeho výsledku se pohybovaly kolem šesti procent, váš zisk je výrazně vyšší a přesáhl deset procent. Je to pro vás velké překvapení?
Někteří doufali v deset procent už od začátku. Já osobně jsem žil v tom, že velkým úspěchem by bylo dostat se do sněmovny, hranici osmi procent už jsem považoval za obrovský úspěch. A to, co se nám podařilo, je prostě skvělý výsledek!

Na co byste se chtěl při své práci poslance soustředit?
Já se věnuji tomu, aby se malým podnikatelům v našem regionu dařilo a aby jejich podnikání vzkvétalo. Už jsem pomohl asi šesti stovkám z nich a chci v tom pokračovat i ve sněmovně. Mojí prioritou bude, aby se snížila jejich byrokratická zátěž a byli schopni konkurovat velkým řetězcům. ANO to má nastaveno obráceně: hodně hlídat, málo věřit. Ale je známo, že jen tři procenta lidí obcházejí systém, Takže bychom měli spíše vyjít vstříc těm 97 procentům poctivých.

ANO vyhrálo volby s velkým náskokem. Jaký je to signál pro Českou republiku?
Andrej Babiš dokázal přesvědčit voliče tradičních stran a přetáhnout je. Na tom je vidět, že se lidem současný styl politiky přestal líbit. I proto řada z nich volila Piráty.

Volby na Královéhradecku.
V kraji zvítězilo ANO, skokany jsou Piráti a SPD. Trpkou porážku prožívají STAN