Potvrdil nám to Leo Sedláček z dopravního podniku.

„Při jízdě na letiště budou autobusy označeny Letecký den  a při cestách zpět Terminál a Moravské Předměstí.- Nabízíme totiž zájemcům hned dvě trasy na letiště od terminálu a pak ze zastávky Podzámčí na Moravském Předměstí," upozornil Leo Sedláček.

Jak dodal, z terminálu i z Podzámčí začnou autobusy na letiště odjíždět osmou hodinou ranní  a podle potřeby dopravní podnik operativně zajistí další spoje.
Například od terminálu se pojede na hlavní nádraží a zastávky dále budou na Gočárově třídě, Ulrichově náměstí, u Adalbertina, magistrátu, průmyslové školy a konečně na letišti. Z Podzámčí se  mimo jiné autobusy zastaví u Hvězdy, na Benešově třídě, u hotelu Garni či Tesly, u Eurocentra, u Alessandrie, na sídlišti  Sever či u Domu L.

Jak dopravní podnik upozorňuje, v případě těchto spojů se nemohou uplatňovat   žádné časové jízdenky či karty, cestující  tak budou platit zvláštní jízdné v hotovosti přímo u řidiče.  Jízdné bude stát čtyřicet korun s tím, že jízdenka platí i pro zpáteční jízdu. Dvacetikorunu  za cestu na letiště dají děti a mladiství od šesti do patnácti let.