V roce 2019 získal Královéhradecký kraj prvenství. „Královéhradecký kraj nadále zůstává na špičce. K jeho největším přednostem patří dobrá bezpečnostní situace, nízká kriminalita, kvalitní zdravotní péče, dobré podmínky pro trávení volného času a čisté životní prostředí. To, že nás předběhla pouze Praha se svými nesrovnatelnými možnostmi pracovního uplatnění i trávení volného času, je skvělá vizitka pro nás všechny,“ hodnotí výsledky radní pro regionální rozvoj Pavel Hečko.

K dalším přednostem kraje patří podle průzkumu kvalitní sociální služby, nadprůměrný počet lékařů a lékárníků, nízká průměrná nemocnost nebo hustá síť knihoven.Prostor pro zlepšení naopak autoři výzkumu vidí v rozvoji občanské společnosti, zájmu občanů o aktivní účast v samosprávě nebo úspěšnosti studentů u státní maturitní zkoušky.

Soutěž Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého a Pardubického kraje ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel ve Dvoře Králové nad Labem
Náměstí plné havarovaných aut. Hasiči ukázali vyprošťování, zapojil se Hamáček

Subjektivní spokojenost lidí se životem v kraji je dokonce vůbec nejvyšší z celé republiky. Obyvatelé jsou maximálně spokojeni jak se stavem životního prostředí, možnostmi volnočasových aktivit, tak třeba i s pracovními podmínkami.