„Firma slíbila, že do konce měsíce listopadu budou veškeré práce hotové, a to jak kanalizační přípojky, tak i odvodnění ulic a nové asfaltové povrchy,“ informuje starosta obce Lázně Bělohrad Pavel Šubr. V lokalitě Horní Nová Ves stojí osm objektů, ale vedení obce zde počítá s další zástavbou.

V Úpici pokračuje oprava silnice

Úpice - Rekonstrukce hlavního tahu z Náchoda na Trutnov v Úpici vstupuje do své další etapy. Od středy je v ulici Palackého ve směru na Rtyni v Podkrkonoší omezené parkování v přilehlých nemovitostech po levé straně vozovky a v jejich okolí. Silničáři tu až do poloviny října zachovají jen pěší průchod. Komunikaci skrz Úpici dělníci opravují už od poloviny července, dopravu kyvadlově řídí semafory, případně pracovníci firmy. Podle plánu má být silnice kompletně dokončená v listopadu.

Zveřejnili výzvu na Kotlíkové dotace

Náchodsko - Krajský úřad v úterý zveřejnil výzvu, která se týká nových Kotlíkových dotací, o něž si budou moci zažádat i obyvatelé Náchodska. Kraj rozdělí dalších dvě stě milionů korun majitelům rodinných domů na výměnu zastaralých zdrojů vytápění. Elektronický příjem žádostí bude spuštěný v pondělí 30. října zápisem do pořadníku, jehož kapacita je 1050 míst. Od 31. října do 10. listopadu budou moci tito žadatelé vyplnit kompletní elektronickou žádost a následně odevzdat listinnou verzi včetně povinných příloh.