Podle předjednané dohody zvolili zastupitelé i další členy krajské vlády. V radě zasedne stejně jako v minulém volebním období celkem devět lidí. Červíčka doplňuje pět náměstků hejtmana a tři radní. Prvním náměstkem hejtmana se stal Pavel Bulíček, který bude mít na starosti investice, IT a inovace. Druhým statutárním náměstkem zvolili zastupitelé bývalého vicepremiéra a někdejšího předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka, který bude dohlížet na životní prostředí, zemědělství a vodohospodářství.

Dosavadní náměstkyně pro školství Martina Berdychová z hnutí Východočeši se přesunula na pozici náměstkyně pro sociální oblast, cestovní ruch a kulturu. Školství místo ní nově povede další z náměstků hejtmana - Pirát Arnošt Štěpánek. Dosavadní gesce financí zůstala Rudolfu Coganovi (STAN).

Ivan Mitrus během pěší cesty ze Sicílie do Švédska.
Cestovatel z Krkonoš ušel 6000 kilometrů ze Sicílie do Švédska. Ještě nekončí

Nově už ale není radním, ale přímo náměstkem hejtmana. Radními pak byli zvoleni Václav Řehoř (ODS) pro oblasti dopravy a majetku, Adam Valenta (Piráti) pro oblasti regionálního rozvoje a dotací a Zdeněk Fink (Spojenci pro KHK) pro oblast zdravotnictví. Ještě před zvolením Červíčka přišlo s nečekaným návrhem ve volbách druhé hnutí ANO. To navrhlo jako hejtmana Piráta Pavla Bulíčka. Ten ale svou nominaci odmítl, podpořil Červíčka a stal se jeho prvním zástupcem.

Martin Červíček po svém zvolení poděkoval zastupitelům za důvěru. Poděkoval také všem členům bývalé krajské vlády. „Víme, že nás čeká velmi složitá ekonomická situace. Je před námi nutnost konsolidace ve zdravotnické a sociální oblasti. Prioritou musí být další investice do krajských nemocnic a nový systém jejich řízení. Musíme také navýšit kapacity v pobytových službách pro seniory o tři tisíce lůžek. Prioritou je v této oblasti rozšíření hradeckého Domova U Biřičky," nastínil priority nové krajské vlády hejtman Červíček.

Hokej, HC Mountfield Hradec Králové
Hradecký manažer Kmoníček: Snažíme se šetřit, kde se dá

Zastupitelé na svém prvním zasedání rozhodli také o tom, že osm z devíti členů rady bude pro své funkce uvolněno. Jedinou výjimkou se stal poslanec Pavel Bělobrádek. Zatímco uvolněným náměstků náleží měsíční odměna zhruba 117 tisíc a radním asi 107 tisíc, Bělobrádek dostane jako neuvolněný náměstek hejtmana zhruba 72 tisíc. Volební lídr hnutí ANO Jaromír Dědeček přednesl protinávrh, aby Červíček, který je zároveň senátorem, vykonával funkci hejtmana jako neuvolněný. Tento návrh ale neprošel.