Jen den po tragické nehodě, při které zemřela v autě čtyřčlenná rodina, na železničním přejezdu v Černožicích začali pracovníci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) instalovat závory. S nešťastnou událostí to však nesouvisí.

Hotovo bude podle mluvčího SŽDC do října. „Před týdnem začali na místě přípravné práce. Naplno se na obou přejezdech v Černožicích začne pracovat ve středu, kdy na trati začíná výluka,“ řekl Deníku Pavel Tesař.

Tragický střet auta s vlakem v Černožicích nepřežily čtyři osoby.
Čtyři lidské životy si vyžádala tragická nehoda na železničním přejezdu

Při nehodě na přejezdu v Černožicích minulou neděli zemřeli čtyři lidé – dvaatřicetiletá řidička, sedmačtyřicetiletý muž a jejich dvě děti. Šlo o nejtragičtější případ srážky auta s vlakem v České republice za posledních patnáct let.

Závory měly být na přejezdu instalovány už loni. Stavební povolení platí rok. Zpoždění však způsobil skluz při opravě nádraží v Jaroměři.

Podle Tesaře jsou statistiky nehod důležitým, avšak ne jediným faktorem, podle kterého SŽDC vybírá přejezdy, kam budou závory instalovat. „Přejezdy, kde dochází ke střetům, dostávají závory přednostně. Důležité je ale samozřejmě také to, jak je tam silný provoz. A to jak na silnici, tak na železnici,“ vysvětlil mluvčí SŽDC Pavel Tesař.

Při srážce vlaku s osobním vozem zahynuli čtyři lidé.
Na železničním přejezdu vyhasly čtyři životy