Po letech slibů, oddalování a dohadování se konečně na vykoupené pozemky vrhly bagry a jejich čelisti začaly vyrývat brázdu pro budoucí pokračování dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře.

Největší stavební ruch nyní panuje v okolí krajského města, kde se kromě autostrády připravuje prostor pro stavbu mimoúrovňové křižovatky u Všestar. Na ni by se měli dělníci vrhnout na podzim příštího roku. V roce 2018 by podle vyjádření Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) měli na dálničním spojení dělníci začít pracovat i na stavbě dalších mostů a křižovatek.

Stavba dálnice D11 u Hradce Králové.
Dálnici razí další cestu válce i buldozery

„Dle harmonogramu by se mělo začít s výstavbou mimoúrovňových křižovatek a mostních objektů přibližně rok po zahájení stavby. Podle aktuálního harmonogramu s tím počítáme na podzim příštího roku," informoval mluvčí ŘSD Jan Studecký s dodatkem, že na samotném úseku Hradec Králové – Smiřice a Smiřice – Jaroměř v těchto dnech probíhají zemní práce a záchranný archeologický výzkum, na které by měly plynule navázat vlastní stavební práce na dálnici.

Podle dřívějšího vyjádření ministra dopravy Dana Ťoka by tyto práce měly začít již na podzim roku letošního.

Ještě předtím čeká na řidiče otevření dalšího úseku dálnice z Prahy do Hradce Králové a křižovatky Bláhovka.

Ilustrační foto.
Zradidla na silnicích brání střetům aut se zvěří. Kraj je finančně podporuje

„Tato křižovatka by měla být otevřena zároveň se zprovozněním úseku dálnice D11 z Osiček do Hradce Králové. Podle plánu by k tomu mělo dojít v srpnu letošního roku," uvedl Jan Studecký.